Eu zic ca degeaba tot studiati Codul Penal daca nu va uitati un pic si pe Codul de Procedura Penala.
Zice el acest cod ca :
Art. 83. - Persoana chemată ca martor este obligată să se înfăţişeze la locul, ziua şi ora arătate în citaţie şi are datoria să declare tot ce ştie cu privire la faptele cauzei.
No, are nea Ion obligatia sa declare tot ce stie au ba? Poate el refuza sa declare? Poate, daca-l mananca neaparat.
Daca-l mananca se scarpina
art. 198 Următoarele abateri săvârşite în cursul procesului penal se sancţionează cu amendă judiciară de la 500 lei la 5.000 lei:
a) împiedicarea în orice mod a exercitării, în legătură cu procesul, a atribuţiilor ce revin organelor judiciare, personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor, experţilor desemnaţi de organul judiciar în condiţiile legii, agenţilor procedurali, precum şi altor salariaţi ai instanţelor şi parchetelor;
Eu cred ca dna avocat la asta se referea cand zicea de impiedicarea infaptuirii justitiei.
No, daca tot ne uitam la penal sa ne uitam mai atent si la codul de procedura penala, ca nu strica.
Io stiu ca aia cu buze maro de pe antene au vorba dulce, dar nu strica sa le punem la indoiala vorbele mieroase, macar din cand in cand.
Noi sa fim sanatosi!