avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... situatia soldurilor
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

situatia soldurilor

În situatia soldurilor la data de 30 iunie nu stiu ce trebuie sa trec la rubricile
1.”Actele de plată pe luna în curs, nerepartizate pe membrii asociației” din ACTIV șI la
2. ”Furnizori pentru facturi neachitate” din PASIV.

1. În activ, este corect să trec facturile emise și achitate în luna iunie , facturi ce vor fi repartizate pe membri asociației în luna iulie pentru întretinerea pe iunie?
2. În pasiv este corect să trec facturile neachitate și neemise în iunie care se vor lua în calcul la întretinere în luna iulie cand se afiseaza intretinerea pe iunie?

Cele doua rubrici trebuie sa contina valoarea tuturor cheltuielilor pentru intretinerea lunii iunie care se calculeaza și afișeaza în iulie?

Unde trec restantele la fondul de reparatii?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:28, 26 August 2012
1.In activ,se trec facturile primite de la furnizori aferente lunii iunie,achitate in luna iunie,ce vor fi repartizate pe membrii asociatiei in luna iulie,pentru luna iunie..
2.In pasiv se trec facturile aferente lunii iunie si mai vechi,primite de la furnizori si neachitate pana la finele lunii iunie.
Cele doua rubrici,dupa cum se observa mai sus,ar putea sa contina valoarea tuturor cheltuielilor pentru intretinerea lunii iunie,daca in soldul furnizorilor nu ar fi restante de plata din luna mai sau mai vechi.
Restantele la fondul de reparatii nu se trec.
Corect!
Nici un fel de restante la fonduri (rulment, reparatii, penalizari, alte fonduri constituite legal) nu se trec in situatia soldurilor.
Se trec in pasiv efectiv sumele incasate, evidentiate in registrul fondului de rulment. Tot in pasiv se trece fondul de reparatii dar numai soldul, suma ramasa in acest fond dupa scaderea eventualelor repartaii, repet soldul ca de aceea i se spune situatia soldurilor...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatia soldurilor elemente de activ si pasiv marida marida In situatia soldurilor elementelor de activ si pasiv la rubrica ”Sume neachitate încă de membrii asociaţiei pentru cheltuielile aferente lunii ... (vezi toată discuția)
Situatia elementelor de activ si pasiv la o asociatie de proprietari alenka alenka 1.Soldul la casa si la banca il iau pe cel din 30.06.2013? 2.La sume neachitate de proprietarii din asociatie pt.lista de plata curenta -asta inseamna cei ... (vezi toată discuția)
Balanta activ-pasiv asociatii proprietari pante pante Cu ceva timp in urma, radet a emis doua facturi pentru plata in aceeasi luna calendaristica, de ex. pentru decembrie si ianuarie. Acestea au fost prinse drept ... (vezi toată discuția)