avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Proiect de hotãrâre prin care Parlamentul sã ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Proiect de hotãrâre prin care Parlamentul sã constate cã Bãsescu a fost demis de popor

Senatorul PNL Ioan Ghişe va propune, luni, în plenul reunit al celor două Camere, un proiect de hotărâre a Parlamentului prin care să se ia act de deciziile BEC şi CCR şi să se constate că preşedintele Traian Băsescu a fost demis de popor la referendum prin votul a peste 7,4 milioane de români.

Proiectul de hotărâre propus de Ghişe şi remis AGERPRES prevede că Parlamentul a luat act de hotărârile BEC şi CCR, constată că sunt îndeplinite prevederile articolul 10 din legea 3/2000 a referendumului şi că preşedintele României a fost demis de către popor. De asemenea, proiectul prevede că legislativul constată că funcţia de preşedinte al României este vacantă, iar în termen de 90 de zile Guvernul va organiza alegeri pentru această funcţie. AGERPRES

[ link extern ]
Sună frumos cuvântul monarhie. Dar în ce măsură ppoporul ştie cam ce ar presupune monarhia? Poate că şi-ar dori o schimbare, cu orice preţ, deoarece există un procent covârşitor de oameni aflaţi în pragul disperării. Au fost însă unii care au avut grijă să le spună oamenilor că regele doreşte să revendice toată ţara, şi alte lucuri suficiente cât să-şi facă o părere despre monarhie.Oamenii deja sunt sătui să fie furaţi şi păcăliţi . Ei chiar nu ştiu în cine să mai creadă .Cert este că nu-l mai doresc pe Băsescu . Adevărul este că nici eu nu-l mai doresc, iar asta, fără a avea convingeri politice, pur şi simplu observ comportamentul lor şi, detest faptul că nu joacă fair play . Nu pot fi de acord cu faptul că a boicotat votul, dacă avea demnitate, nu instiga la neprezentare. Ce păcat că nu avem legislaţie de acest gen. O dau în sus şi-n jos cu fraudele, dar până la urmă şi asta ar trebui să fie o fraudă. Din păcate, acceptă să se reîntoarcă senin , hulit, scuipat, acolo unde nu-i mai este locul .
Niciun proiect de lege nu mai poate schimba reîntoarcerea lui . Nici o revoltă populară nu îl va putea clinti de acolo . De unde concluzia că este foarte bine acolo, sus , nu -i aşa?
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 August 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Nu scopul cred eu ca este important ci consecintele produse si care se vor mai produce.
Se destabilizeaza situatia politica si economica dar nu le pasa...
Nu le pasa decat sa aiba un presedinte care sa fie cu ei.
Nu au putut propune un presedinte din PSD deoarece batea prea tare la ochi si asa s-a creat USL...
Au nevoie de o marioneta...
Eu nu cred ca a sunat-o Merkel sau Barosso sau Gitenstein pe aspazia, sa o ameninte, sa-i spuna sa voteze pentru invalidare. Deci nu e chiar asa cum se spune, cu superpresiuni din afara. O fi, dar nu chiar asa. Daca vota pentru validare, era scorul 5 la 4, iar Parlamentul hotara calea de urmat, din cate stiu eu.

Deci, cine i-a schimbat opinia cu 180 de grade doamnei aspazia (pe 2 august spunea ca referendumul trebuie anulat) ? Ghici ghicitoarea mea.

In concluzie, base ne-a facut inca o data (a cata data oare), prin furt, santaj, etc, spuneti-i cum vreti. Pentru asta, daca exista o cale legala, Parlamentul ar trebui sa il demita.

Oare nu i-a prezentat nimeni dnei Merkel, dlui Barosso tot ce a facut acest personaj ?
Cu boicot, schimbarea opiniei dnei aspazia (aceasta devenind isterica), cererea facuta de base catre ccr, pentru a da verdictul pe 21, in loc de 31 august, (deci nu e presiune pe ccr) etc

Oare daca alti lideri europeni civilizati, ar face ce a facut acest personaj, acesti lideri s-ar mai putea intoarce inapoi in functia de presedinte ?
Eu nu cred ca Aspasia a fost sunata.
De ce nu am crede ca a decis asa cum i-a dictat constitutia si constiinta de judecator al Curtii Constitutionale.

Nu cred ca Aspasia se numara printre fanii lui Base.
Ba chiar as crede ca a fost la vot...si a votat pentru demitere...

Insa...ca judecator al Curtii Constitutionale a respectat principiul ca nimeni nu este mai presus de lege...
Un judecator de la CCR nu se poate lua dupa o parte din popor care nici nu stie ce vrea cu adevarat, un popor care nu stie ca guvernul guverneaza si nu presedintele...mai ales atunci cand in cazul nostru, acesta nu se poate amesteca intr-o guvernare facuta de un alt partid...

Aceasta este ideea de baza pentru care formula Basescu - Ponta este buna pentru Romania...

Acelasi guvern va dori schimbari pe la magistratura si de aceea justitia este marul discordiei...

De aceea nu s-a terminat inca...
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 August 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
As intreba pe toti: Cand a fost dl. Iliescu presedinte, cat de des l-ati vazut la televizor? A indraznit cineva sa-l huleasca? dar manifestatii, fost-au? Poate "IMGB face ordine", "Nu ne vindem tara" si actiunea "Plantat panselute in Piata Universitatii", dar nu tin minte sa fi existat meseria de "demonstrant"
De ce nu vreti sa vedeti ca , din 2007, principalul subiect de presa este "Basescu"???
Odata e grobian, altadata chel, altadata matroz chior, betiv, "Deseu toxic care trebuie incinerat"(M.Geoana), etc. Chiar si impotriva d-lui Boc s-au gasit vesnice acuze, ba ca e mic, ba ca e prost.
Dl. Mihai Razvan Ungureanu este catalogat ca securist si jidan, iar dl. Mihail Neamtu ochelarist.

Eu spun sa scoatem barna din ochi si sa vedem padurea, asa cum e ea. Orice padure are uscaturi .

Alte discuții în legătură

Am votat sau nu la referendum 2012 freeanifer freeanifer Consider interesanta situatia fiecaruia. Eu de exemplu peste 15 minute ma duc sa votez. Invit pe cei care doresc sa spuna daca au votat sau nu vor vota sau ... (vezi toată discuția)
Referendum si cvorum ContSters257414 ContSters257414 cum credeti ca se impaca ([b]cum se justifica[/b]) decizia Curtii Constitutionale a Romaniei care a hotarat marti ca, pentru validarea scrutinului de ... (vezi toată discuția)
Justitia e oarba...total....sau mai intrezareste ceva? Lidia2012 Lidia2012 Ieri a avut loc un Referendum in tara mea, Romania. Pentru validarea lui CREMA Justitiei, adica....Curtea Constitutionala (Pardon ! pentru..cacofonie) , ... (vezi toată discuția)