avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Proiect de hotãrâre prin care Parlamentul sã ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Proiect de hotãrâre prin care Parlamentul sã constate cã Bãsescu a fost demis de popor

Senatorul PNL Ioan Ghişe va propune, luni, în plenul reunit al celor două Camere, un proiect de hotărâre a Parlamentului prin care să se ia act de deciziile BEC şi CCR şi să se constate că preşedintele Traian Băsescu a fost demis de popor la referendum prin votul a peste 7,4 milioane de români.

Proiectul de hotărâre propus de Ghişe şi remis AGERPRES prevede că Parlamentul a luat act de hotărârile BEC şi CCR, constată că sunt îndeplinite prevederile articolul 10 din legea 3/2000 a referendumului şi că preşedintele României a fost demis de către popor. De asemenea, proiectul prevede că legislativul constată că funcţia de preşedinte al României este vacantă, iar în termen de 90 de zile Guvernul va organiza alegeri pentru această funcţie. AGERPRES

[ link extern ]
~ Conținut șters la cerere ~
Ccr nu pastreaaza presedintele aceasta are atributii precise.
Parlamentul este supus legii pe care chiar el a dat-o.

Stiti melodia aceea : " pleaca ai nostri ,vin ai nostri...mama lor de hoti" cam asta este si poporul nu intelege de 22 de ani acest lucru...
Este tragic...
alte precizari ale lui ghise:

“Este o hotărâre dată în constatare (a CCR, n.r.). Deci asupra referendumului Curtea nu pronunță decizii. Așa spune Constituția. Curtea produce trei tipuri de acte: deciziile care se publică în Monitorul Oficial și sunt executorii, hotărârile care sunt în constatare și avize ale Curții care sunt consultative. Forța juridică executorie o au deciziile. Poate da decizii pe referendum, subiectul referendumului este un subiect conform legii articolului 11, litera B, alineatul 3, subiectul referendumul este un subiect pe care ea (Curtea Constituțională – n.red ) pronunță o hotărâre cu privire la respectarea procedurilor pentru organizarea și desfășurarea referendumului și confirmă rezultatele. Așa că, în opinia mea, Curtea Constituțională și-a depășit atribuțiile transformându-se dintr-o instanță jurisdicțională de constituționalitate într-o instanță de drept comun. Stabilesc ei ce este legal. Ei nu au prin Constituție o astfel de competență”
...

“Din perspectiva temeiniciei hotărârii, aici este o discuție de purtat și precizarea este că hotărârea Curții nu este executorie. Doar deciziile Curții sunt executorii pentru că se referă la constituționalitate. Hotărârile Curții sunt date în constatare ceea ce este o mare diferență. Deci constatarea este o apreciere și decizia este un act în execuție. ( … ) Parlamentul constată acest fapt și Parlamentul dă o hotărâre în spiritul articolului 3 din Hotărârea 34/2012 cu privire la procedura de urmat. Pentru că Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului suveran, iar suveranitatea se exprimă prin referendum. Ori şase oameni nu pot să se substituie poporului suveran. Constituția spune clar la articolul 2 că niciun grup și nicio persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu, suveranitatea aparține poporului, o exprimă prin Parlament și prin referendum”
...

"Hotărârea Curții Constituționale este abuzivă în mai multe puncte ale ei. Mă refer la faptul că în loc să controleze constituționalitatea organizării și desfășurării procedurilor referendumului, Curtea Constituțională în mod nepermis s-a autoinstituit în instanță de drept comun. În privința legalității sunt alte instituții ale statului competente. Curtea Contituțională are competență în privința constituționalității fiind unica autoritate jurisdicțională în materie de constituționalitate."
...

În consecință, Ghișe susține că: "Parlamentul trebuie să constate că președintele a fost demis de către popor în concordanță cu articolul 10 din legea referendumului. ( … ) Eu am proiectul, trebuie să îl pună pe ordinea de zi sau să nu îl pună, depinde cum decide plenul.

... il pune sau nu-l pune (proiectu' pe ordinea de zi)?:rolleyes:

[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 26 August 2012
ContSters257414, utilizator
Uitati faptul ca parlamentul a tot vrut in ultimul timp ( mai ales anterior de a se proceda la referendum ) sa elimine Curtea Constitutionala.
Adica sa demoleze un bastion al democratiei, un bastion al statului de drept...un garant al respectarii constitutiei...

Uitati faptul ca parlamentul a interzis prin constitutie schimbarea formei de guvernamant prin imposibilitatea efectiva de a se efectua un referendum pentru a se intreba poporul daca nu ar dori monarhie in loc de republica.
La debandada politica si economica ar fi fost de preferat sa se treaca la monarhie dar parlamentul nu are acest interes deoarece acesta nu are aceleasi interese cu cele ale poporului roman.
Interesele de partid si de grup ii face sa lupte asa si nu o fac pentru popor, ci pentru ei, pentru partidele din care fac parte si familiile lor.
O fac pentru ca vin alegerile si daca va ramane Basescu in continuare le vor fi dereglate toate combinatiile viitoare chiar daca vor fi la putere...
Ei vor sa aiba puterea absoluta...
Oare asa vrea si poporul?
Oare toti cei care au votat l-au votat pe Crin Antonescu in mod direct ?
Agitatia creata are drept fundament teama celor din partide ca nu vor putea avea puterea absoluta desi se vor afla la putere...
Pare paradoxal pentru ei dar mie imi pare normal sa nu aiba puterea absoluta...chiar daca se vor afla la putere.

In fine, sunt aspecte de ordin juridic care imi arata ca parlamentul nu este chiar un organism pe deplin democratic si practic interesul poporului este ignorat.


Curtea Constitutionala a pronuntat o decizie corecta respectandu-si atributiile conferite de lege.

Nu si-a schimbat competenta in sensul aratat de dvs., ci si-a exercitat atributiile conform Constitutiei Romaniei.
Ultima modificare: Duminică, 26 August 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Aici nu se Pune in discutie Curtea Constitutionala a Romaniei ci membrii sai, care nu sunt tocmai ce ar trebui sa fie si ce sunt in alte state europene.......a se vedea trecutul si implicatiile politice ale unora dintre ei...insa si acestia sunt dupa chipul si asemanarea societatii in care traim, dupa chipul si asemanarea Presedintelui suspendat sau a celui interimar, al clasei politice.....
Pana la urma societatea, noi toti, in 22 de ani fie prin activitatea noastra sau pasivitatea noastra, am creat acesti monstrii......
Ultima modificare: Duminică, 26 August 2012
ContSters250994, utilizator

Alte discuții în legătură

Am votat sau nu la referendum 2012 freeanifer freeanifer Consider interesanta situatia fiecaruia. Eu de exemplu peste 15 minute ma duc sa votez. Invit pe cei care doresc sa spuna daca au votat sau nu vor vota sau ... (vezi toată discuția)
Referendum si cvorum ContSters257414 ContSters257414 cum credeti ca se impaca ([b]cum se justifica[/b]) decizia Curtii Constitutionale a Romaniei care a hotarat marti ca, pentru validarea scrutinului de ... (vezi toată discuția)
Justitia e oarba...total....sau mai intrezareste ceva? Lidia2012 Lidia2012 Ieri a avut loc un Referendum in tara mea, Romania. Pentru validarea lui CREMA Justitiei, adica....Curtea Constitutionala (Pardon ! pentru..cacofonie) , ... (vezi toată discuția)