Anamelia a scris:
app la aplicarea facultativa a legii mai fav in cazul ped neexecutate, din pedeapsa aplicata se scade durata cu care s a redus maximul special prevazut de legea noua,nu?
Tind sa cred ca da,dar mai asteptam pareri
Tu de unde ai ajuns la concluzia asta?
catalin1980 a scris:
Anamelia a scris:
app la aplicarea facultativa a legii mai fav in cazul ped neexecutate, din pedeapsa aplicata se scade durata cu care s a redus maximul special prevazut de legea noua,nu?
Io parca stiu ca se reduce cu 1/3 dar nu se poate ajunge la o pedeapsa care sa fie mai mica decat cea care ar rezulta prin reducerea pedepsei proportional cu micsorarea maximului special...m-am exprimat de m-am gatit
O grila interesanta:
In cazul in care o persoana incearca sa se sinucida, iar un tert pentru a o salva exercita acte de violenta ce produc leziuni traumatice se va retine:
a) starea de necesitate
b) legitima aparare
c) cazul fortuit
catalin1980 a scris:
Anamelia a scris:
Eu stiu asa, daca ped. aplicata este de 3 ani
Limita vechii ped fiind 2-8 ani
Limita noii ped 1-4 ani
Ped. aplicata nu poate fi redusa sub limita ce ar rezulta din reducerea max. noii ped in comparatie cu max. ped prevazuta de vechea lege
in ex asta max. s-a redus cu 1/2
Ped. aplicata de 3 ani nu poate fi coborata sub 1 an si 6 luni