Când cotele de TVA se schimbă peste noapte... cum supraviețuim fără să greșim? Sesiune aplicată alături de Delia Cataramă. Vezi agenda și participă →
Daca A este condamnat definitiv la pedeapsa inchisorii iar pe parcursul executarii pedepsei intervine o lege care prevede pedeapsa inchisorii alternativ cu amenda, aplicarea acesteia din urma este obligatorie?
c_m a scris:
Daca A este condamnat definitiv la pedeapsa inchisorii iar pe parcursul executarii pedepsei intervine o lege care prevede pedeapsa inchisorii alternativ cu amenda, aplicarea acesteia din urma este obligatorie?
Nu e obligatorie și mi se pare că nici facultativă. Pedeapsa pe care o execută este în continuare legală.
justpassingby a scris:
c_m a scris:
Nu e obligatorie și mi se pare că nici facultativă. Pedeapsa pe care o execută este în continuare legală.
Asa cred si eu...alta...eu repet generalul azi...
Dupa considerarea ca executata a pedepse ca urmare a prescriptiei ex intervine o ped mai favorabila, se poate reduce pedeapsa?
app la aplicarea facultativa a legii mai fav in cazul ped neexecutate, din pedeapsa aplicata se scade durata cu care s a redus maximul special prevazut de legea noua,nu?