marius07 a scris:
c_m a scris:
marius07 a scris:
c_m a scris:
A sare gardu si fura mere. Ce comite?
Depinde de mere :rofl: glumesc !
Daca gardul imprejmuia o livada pe undeva pe camp doar furt , daca era pe langa o locuinta, furt calificat, daca sarirea gardului presupune escaladare si violare de domiciliu, in concurs .
La varianta cu campu ok...
Dar daca fura din gradina casei...spune-mi si mie de ce retii violarea ca doar nu poate comite altfel furtul decat sarind gardu in gradina..in cazul nostru...deci, cum ii pana la urma?
Doar pt ca nu poate comite altfel furtul ,violarea de domiciliu sa fie absorbiita in furt ? Totusi ,ii incalca proprietatea....Mie nu imi pare just, ar crea o situatie mai favorabila faptuitorului.Ar putea sa comita altfel , fiind invitat in curte , nu stiu din ce motiv si pleaca cu buzunarele pline .:)
Daca faptuitorul sare gardul in curtea locuintei si sustrage bunuri de pe proprietate ( curte, locuinta, anexe) infr. e furt calificat comis prin escaladare eventual prin efractie daca forteaza accesul in cladiri. Daca intra pe poarta de acces e violare de domiciliu si furt.
Asa e in practica judiciara unde e o vorba : "baga-l pe poarta", nu spun mai multe.