Reges-Online: Operațiuni esențiale și situații speciale. Ghid practic pentru o gestionare corectă și eficientă a registrului. Vezi agenda evenimentului și participă →
In ipoteza in care inculpatul liberat provizoiu imediat dupa punerea in libertate nu respecta obligatiile impuse de judecator si comite o noua infractiune:
a. mandatul de arestare emis anterior in cauza va fi din nou pus in executare
b. se poate dispune masura retinerii
c. libertatea provizorie se inlocuieste cu masura arestarii preventive.
mirei2012 a scris:
catalin1980 a scris:
Eu zic ca C_m
Favorizare-pericol abstract
Tainuire -pericol abstract
Puteti sa argumentati,cei ce considerati altfel?
Ma gandesc ca le analizati pe un criteriu...
Nu stiu de ce ziceti pericol abstract...cand elementul material este primirea dobandirea transformarea sau inlesnirea valorificarii bunului
Cre'ca mai bine ma duceam la mare si nu-mi mai nenoroceam si concediul asta
Urmarea imediata este starea de pericol,deci prezumata de lege.Legatura de cauzalitate rezulta din materialitatea faptei(specific infr de pericol abstract).Eu asa am reusit sa le inteleg si mi par chiar ca au sens.Mi se pare ca analizate pe orice alt criteriu,devin de nerecunoscut
In legatura cu tainuirea eu zic asa cum am si raspuns la grila ca este o infractiune de rezultat, dar sa nu omitem nici faptul ca dl. U zice ca rezultatul este o stare de pericol.
Toader spune ca urmarea este o paguba.
In ipoteza in care inculpatul liberat provizoiu imediat dupa punerea in libertate nu respecta obligatiile impuse de judecator si comite o noua infractiune:
a. mandatul de arestare emis anterior in cauza va fi din nou pus in executare
b. se poate dispune masura retinerii
c. libertatea provizorie se inlocuieste cu masura arestarii preventive.