catalin1980 a scris:
Atunci cand bunul este sustras in timpul noptii din locuinta persoanei vatamate cand aceasta dormea,se poate retine furtul calificat:
A savarsit in timpul noptii
B savarsit asupra unei persoane aflate in imposibilitate de a se apara
C in concurs cu violarea de domiciliu daca nu s a patruns in locuinta prin efractie
[/quo
Greu de dat un raspuns
-A-eu zic ca e, comiterea in timpul noptii atrage agravanta
-la B daca bunul sustras se afla sub controlul ei sau aproape de ea...gen un lantisor e agravanta dar daca nu ...de ex fura butelia...nu cred ca s-ar retine...deci nu stiu ce sa zic
-la C se retine concursul indiferent daca intra sau nu prin efractie...
Varianta b intreaba daca starea de somn in care se afla victima se poate sau nu incadra la furtcalificat asupra unei persoane aflate in imposibilitatea de a se apara.Nu trebuie motivata
mirei2012 a scris:
c_m a scris:
Voi cum retineti la prezentarea materialului de urm penala, cum zice U sau cum zice codul?
:oops: Ce divergenta e ca habar n-am...cum zice codul bien sur
U zice ca indiferent daca up s-a desfasurat cu actiunea pusa-n miscare sau nu prezentarea materialului de up se face de procuror
Codu diferentiaza
-cu actiunea penala pusa-n miscare-prezentarea o face organu
-fara actiune - procurorul
c_m a scris:
catalin1980 a scris:
Atunci cand bunul este sustras in timpul noptii din locuinta persoanei vatamate cand aceasta dormea,se poate retine furtul calificat:
A savarsit in timpul noptii
B savarsit asupra unei persoane aflate in imposibilitate de a se apara
C in concurs cu violarea de domiciliu daca nu s a patruns in locuinta prin efractie
[/quo
Greu de dat un raspuns
-A-eu zic ca e, comiterea in timpul noptii atrage agravanta
-la B daca bunul sustras se afla sub controlul ei sau aproape de ea...gen un lantisor e agravanta dar daca nu ...de ex fura butelia...nu cred ca s-ar retine...deci nu stiu ce sa zic
-la C se retine concursul indiferent daca intra sau nu prin efractie...
Varianta b intreaba daca starea de somn in care se afla victima se poate sau nu incadra la furtcalificat asupra unei persoane aflate in imposibilitatea de a se apara.Nu trebuie motivata
Din niste amintiri vagi...stiu ca starea de somn reprezinta imposibilitatea persoanei de a se apara...daca era determinata de hot...era talharie....
Da' zi-ne tu ca nu mai avem timp sa gandim asa profund la ora asta