cum a ramas la repunerea in termenul de prescriptie- se poate suspenda sau intrerupe?
marian20 a scris:
cum a ramas la repunerea in termenul de prescriptie- se poate suspenda sau intrerupe?
Nu stiu daca-nteleg ej intrebarea dar
-repunerea in termenul prescriptie extinctive trebuie facut in max 30 zile de la incetarea cauzelor care au determinat depasirea term
-in intervalul asta trebuie sa faca i cererea de repunere si sa introduca actiunea in instanta
De obicei se face o singura actiune cu doua capete de cerere prin care se cere repunerea in termen si admiterea actiunii...
Asa ca nu stiu ce intrerupere/suspendare mai poate interveni...daca instanta nu-i admite cererea de repunere, dreptul la actiune e prescris...eu asa vad acst aspect...poate au altii alta opinie
Atunci cand bunul este sustras in timpul noptii din locuinta persoanei vatamate cand aceasta dormea,se poate retine furtul calificat:
A savarsit in timpul noptii
B savarsit asupra unei persoane aflate in imposibilitate de a se apara
C in concurs cu violarea de domiciliu daca nu s a patruns in locuinta prin efractie
Atunci cand bunul este sustras in timpul noptii din locuinta persoanei vatamate cand aceasta dormea,se poate retine furtul calificat:
A savarsit in timpul noptii
B savarsit asupra unei persoane aflate in imposibilitate de a se apara
C in concurs cu violarea de domiciliu daca nu s a patruns in locuinta prin efractie