catalin1980 a scris:
ionut198 a scris:
Eu inteleg asa:ca cei care fac sala(inclusiv eu) sunt din start discriminati:P
Cine a zis asta?pune repede o poza cu tricepsul incordat...
E la vreo 43.
cred ce este dusa la extrem. se retine violenta daca la lantisorul este tras de la gatul victimei, cred ca pe acelasi rationament s-a mers , deschiderea masinii ar fi considerata violenta asupra persoanei (asupra unui bun). cred totusi ca este o solutie destul de discutabila.
catalin1980 a scris:
marian20 a scris:
nu inteleg. atinci cand sav furtul in public , sau cand de fata sunt mai multe persoane, sau chiar din buzunar .? este furt calificat si nu talharie.
scuze, am inteles. dar intentia faptuitorului nu mai conteaza in sav infractiunii? simpla temere a victimei ar trebui sa ne duca la retinerea talhariei? pe strada daca victimei ii este frica sa strige dupa ajutor sau sa reactioneze la furt , retinem tallharie?
Ai dreptate dar ti am zis ,eu nu as exclude si varianta de talharie in cazul asta.
Si acum ma repet,de ce :x la semafor sustrage din autoturismul lui y o geanta de pe bancheta fara a utiliza violente amenintari,si se retine talharie?
Daca tin eu minte bine...sper ca ma mai tine inca mansarda...exemplul era ca sparge geamu masinii la stop si fura...nu e exact acelasi lucru nu!?