c_m a scris:
justpassingby a scris:
Contractul de locațiune încheiat pe o durată mai mare de 5 ani este un act de dispoziție doar dacă privește un bun imobil sau și mobil?
Codul nu diferentiaza ...zice contracte de locatiune incheiate pe durata mai mare de 5 ani
Publicitatea imobiliara, si in cazul bunurilor mobile supuse publicitatii in registre speciale e pt opozabilitate pt tertii subcontractanti...parerea mea...tu cum o vezi, pt ca ma gandesc ai o parere!?
Așa e, Codul nu diferențiază, dar Boroi menționează expres bunurile imobile, cum că doar în cazul acestora s-ar aplica dispoziția, de asta am întrebat. Nici eu nu aș diferenția după cum sunt mobile sau imobile. Simplul fapt că locațiunea unui bun imobil trebuie înscris în CF e o consecință a faptului că bunul e imobil, dar de aici nu rezultă neaparat că locațiunea unui bun mobil pe o durată mai mare de 5 ani nu ar fi act de dispoziție. Cu toate astea, în vechea reglementare l-au făcut act de dispoziție tocmai datorită faptului că se înscria în CF...
Repartizarea (pe secții voiam să zic) pe săli eu mă aștept să o afișeze abia mâine.