avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pot avea doua contracte de munca de 8 ore/zi fiecare ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pot avea doua contracte de munca de 8 ore/zi fiecare trecute in cartea de munca?

Sunt student la master, iar un profesor de-al meu mi-a propus sa lucrez la un proiect de cercetare timp de 1 an si opt luni cu carte de munca si contract de munca de opt ore. In acest moment lucrez tot cu opt ore si carte de munca la o firma importanta care mi-ar da de munca mai mult timp de munca. As putea lucra si cerceta in acelasi timp? Adica pot avea doua contracte de munca de 8 ore/zi fiecare trecute in cartea de munca?

Vreau sa adaug ca desi e un proiect de cercetare, contractul ar fi de 8 ore zilnice,5 zile pe saptamana...orele fiind la alegere, iar celalat loc de munca pe care il am acum e de 8 ore/zi, 5 zile pe saptamana cu orar de la 7 la 15.
Profesorul vrea sa cer cartea de munca de la firma la care lucrez acum. Deci profesia de baza ar fi cercetator si cu firma ce m-a angajat as putea avea doar un contract de munca?
Ultima modificare: Luni, 19 Ianuarie 2009
ContSters56609, utilizator
Cel mai recent răspuns: zzenovia , utilizator 14:12, 22 Februarie 2010
dar daca mi se incheie contractul partial pot beneficia de banii pe zilele de concediu?
Da, pentru ca se respecta legea (pentru incetarea CIM).
Expun si eu urmatoarea situatie:
Din anul 2008 lucrez cu contract nedeterminat de 8h/zi. In februarie 2010 am semnat cu un alt angajator un ctr de munca 8 zi pentru 1an si 7 luni (rezidentiat in domeniul medical). Practic cumulez doua functii cu program full time. Mentionez ca doresc sa declar functia de baza la noul contract de munca cel din februarie. In urma unei discutii purtate cu primul angajator pentru a-l informa asupra schimbarii functiei de baza acesta mi-a comunicat ca nu este de acord sa imi elibereze carnetul de munca pentru al depune la angajatorul unde vreau sa am noua functie de baza.
Programul de lucru nu se suprapune la cele doua locuri de munca (un contract 9-17 si celalalt contract garzi de noapte in spital) si nu depaseste maximum de 48 de ore pe saptamana pentru fiecare contract in parte. Nu am depus inca informarea scrisa la primul angajator pentru schimbarea functiei de baza
Ce trebuie sa fac in aceasta situatie? cum sa abordez primul angajator pentru a putea primi carnetul de munca ?
Ultima modificare: Luni, 22 Februarie 2010
strand, utilizator
La angajatorul unde efectuati doar serviciu in cadrul liniei de garda , nu puteti avea decat contract de munca in timp partial (AnexaII , art.6 alin(5) din Legea nr.330/2009). La celalalt angajator aveti morma de baza > Atentie , medicii rezidenti au un statut special , trebuie sa aveti contract de munca pe perioada determinata ,daca ati concurat pe loc, sau pe perioada nedeterminata , daca ati concurat pe post . Finantarea rezidentiatului se face de la buigetul Ministerului Sanatatii si carnetul de munca va sta la angajatorul cu care ati incheiat CIM ca medic rezident (norma zilnica este de 7 ore si nu de 8 ore)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 joburi ana_web2000 ana_web2000 buna ziua am o intrebare pot sa lucrez la doua firme cu carte de munca la una lucrez 4 ore cu contract limitat si la cealalta la care as vrea sa ma angajez 8 ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca lia19 lia19 Cum este legal sa se procedeze in cazul in care un salariat are doua contracte individuale de munca.Ma refer la sporul de vechime.Este legal sa-l primeasca ... (vezi toată discuția)
Cate ore de munca pot lucra intr-o luna? gbrlen gbrlen Conform codului muncii nu poti depasi 48de ore de munca pe samtamana. Eu sunt angajata ca profesor, am norma didactica de 20 de ore(efectiv la clasa), dar pe ... (vezi toată discuția)