avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Furt apa calda
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Furt apa calda

Buna ziua, as avea si eu o intrebare pentru dumneavoastra:
Avem in bloc un locatar care este banuit de furt la apa.Pur si simplu da mai putin decat consuma.De vreo 3-4 ani niciodata nu e acasa cand se fac verificari la apometre.Oamenii cer asociatiei sa mearga la politie pentru a obtine un mandat de perchezitie, sau cum s-o numi si astfel sa poate intra in casa cetateanului.Problema este, politia se ocupa de asa ceva?Trebuiesc adusi mascatii sa darame usa?Si daca odata intrat in casa nu se gaseste nimic in neregula la contor?Atunci da el in judecata asociatia si cere despagubiri pe care restul locatarilor le vor plati?
Va multumesc anticipat.
Spuneati mai sus ca acest cetatean da totusi un consum la asociatie, un consum mic.
Dar cum da acest consum, cum ajunge acesta la asociatie?
El, cetateanul vine pe la asociatie din cand in cand sa plateasca?
Daca vine sa aduca acel consum, daca vine sa plateasca, atunci unul din cei care intamplator este in sediul asociatiei 9administrator, presedinte, membru in comitet...) sa mearga cu el in casa si sa verifice.
Daca nu vine la asociatie faceti-l sa vina cumva: inundati-l, opriti-i apa, opriti-i gazul, ademeniti-l cu un anunt ca se da bere gratis la asociatie...#-o
O sugestie serioasa:
Afisati sa stie toti proprietarii ca in zilele de 3 si 4 septembrie 2012 intre ora 8 si 20, se va efectua verificarea apometrelor tuturor proprietarilor, de catre administrator si/sau instalator sau un membru al comitetului executiv. Precizati pe anunt ca apartamentelor neverificate li se va repartiza intreaga diferenta de apa din factura furnizorului.

Si-apoi chiar asa sa faceti: afisati pe lista de plata fiecarui apartament cantitatea de apa consumata normal iar celui care de 2-3 ani nu va permite verificarea treceti-i 50-100 m.c apa la plata.
Sa demonstreze el ca a consumat mai putin!


Citirea se da pe niste foi care se depun intr-un fel de cutie postala.Iar plata am inteles de la vecini ca o face mama lui care este o femeie in varsta si nu poti sa-i spui ei nimic.Parintii lui stau in alt bloc deci apartin de alta asociatie.Cat despre afisarea consumului sugerat de dumneavoastra, nu stiu daca este o idee buna.Poate urma o actiune penala din partea lui.Spun asta pentru ca pare un om calculat si nu cred ca nu si-a luat masuri sa-si acopere urmele.Imi spunea doamna de la asociatie ca a cunoscut un caz cand un locatar era inteles cu un instalator si intorceau contorul invers astfel consumul descrescand.Se poate orice
Complicata situatia, dar se pare ca o complicati mai mult dvs. decat ciudatul vecin. Lecturand raspunsurile acordate pana acum mi se pare ca ati primit cateva solutii pertinente si cu posibilitatea rezolvarii problemei expuse de dvs., dar la toate gasiti cate o scuza si explicatii mai ciudate decat pare a fi vecinul.

Pe undeva este firesc sa suflati si in iaurt sa nu va ardeti, dar deja cam lasati impresia ca nu doriti rezolvarea situatiei, ori dvs. sunteti vecinul ciudat, care incercati sa gasiti o cale sa scapati de vecinii platitori.

Sper sa nu va suparati pentru raspunsul meu, dar sincer ati primit mai multe solutii pe care ar trebui sa le incercati. Daca nu va iese niciuna, scrieti aici un raspuns in acest sens si ma duc eu sa-i citesc contorul. :rtfm:

O seara placuta.
Ultima modificare: Joi, 30 August 2012
Marka, utilizator
Dvs puneti problema gresit, si user Marka are dreptate, va complicati inutil. Mi se pare ca la voi in asociatie ori e dezinteres total ori media e de 2 neuroni per aparament. N-am auzit mai mare aberatia ca ideea de a-i sparge usa ca sa cititi contoarele.

Luati seama la sfaturile primite, trimiteti-i o notificare in care sa-l informati ca daca nu stabileste o data pentru citirea contoarelor, va fi trecut automat la consum pausal.
Sa vedeti ca va veni el alergand ca sa se roage de administrator sa vina sa citeasca apometrele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierdere apa la asociatia de locatari arakys arakys Locuiesc la bloc si am montate apometre dar pe langa consumul inregistrat, platesc in plus si alte cantitati de apa. Este normal si legal ca asociatia sa ma ... (vezi toată discuția)
Asociatia imi trece consum mai mare de apa florenta_22 florenta_22 La noi la asociatie apometrele sunt citite de incasator (casierul), dar niciodata nu stim cand vine sa le citeasca, nu pune afis, vine cand vrea, dupa-amiaza ... (vezi toată discuția)
Va rog sa i-mi raspundeti redialboss redialboss buna ziua am si eu o problema cu presedintele de asociatie : in fiecare luna , ma incarca dupa ce ... (vezi toată discuția)