avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Transfer permis auto.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Transfer permis auto.

Buna ziua,
problema mea consta in faptul ca as vrea sa mi transfer permisul de conducere (cat. B) obtinut in Italia pe Romania. Se poate face asa ceva? Vreau sa fac acest lucru deoarece in Italia este o lege care zice ca persoanele neopatentate timp de un an nu au voie sa conduca autovehicule cu putere mai mare de 55 kw ceea ce e un inconvenient, eu vrand sa mi iau masina cu putere mai mare. Imi puteti spune si cat timp ar dura si deasemenea si taxele in vigoare. Mentionez ca am rezidenta in ambele tari.
Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 30 August 2012
Edutu, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 02:19, 31 August 2012
Cred ca se poate, stiu ca am tradus permisele de conducere ale unor cetateni straini pentru a le "echivala" aici, dar numai la politie ti se poate da un raspuns complet. Nu ai pe nimeni in tara care sa mearga sa intrebe?

Vezi aici OMAI 163 din 10.08.2011 si declaratia notariala:
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 31 August 2012
Elena Perianu, Traducator autorizat
OUG195
Art. 83 – (1) Au dreptul să conducă autovehicule pe drumurile publice din România, dacă îndeplinesc condiţiile prevăzute la art.20 şi 23 alin.(1), titularii permiselor de conducere naţionale valabile, eliberate de autorităţile:
b) statelor membre ale Uniunii Europene;
(3) Permisele de conducere naţionale eliberate de autorităţile prevăzute la alin.(1), precum şi cele a căror valabilitate este recunoscută de România în mod unilateral, deţinute de persoane care au domiciliul, reşedinţa sau rezidenţa normală în România, pot fi preschimbate cu documente similare româneşti, în condiţiile stabilite prin ordin al ministrului internelor şi reformei administrative, care se publică în Monitorul Oficial al României

OMAI 163/2011
Art. 1. - (1) Prezentul ordin reglementează preschimbarea, la cerere, cu documente similare româneşti a permiselor de conducere naţionale eliberate de autorităţile prevăzute la art. 83 alin. (1) şi (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, denumită în continuare ordonanţa de urgenţă.
(2) Pot solicita preschimbarea permiselor de conducere naţionale eliberate de autorităţile prevăzute la art. 83 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă cu documente similare româneşti persoanele care au domiciliul, reşedinţa sau rezidenţa normală în România. Dovada domiciliului, reşedinţei sau rezidenţei normale în România se face cu documentele prevăzute de actele normative care reglementează domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români, libera circulaţie pe teritoriul României a cetăţenilor statelor membre sau regimul străinilor în România, după caz.
(3) În sensul prezentului ordin, prin state membre se înţelege statele membre ale Uniunii Europene, altele decât România, şi statele membre ale Spaţiului Economic European.

Art. 3. - (1) Permisele de conducere naţionale eliberate de autorităţile statelor prevăzute la art. 2 alin. (1) pot fi preschimbate cu documente similare româneşti, în condiţiile stabilite prin prezentul ordin, cu categoriile/subcategoriile echivalente permiselor de conducere româneşti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de conducere republica moldova EDWARD85 EDWARD85 Buna ziua ! As dori va rog frumos o informatie... Eu am permis de sedere in Republica Moldova valabil pana pe 18/06/2013 pentru studii. De cateva zile am dat ... (vezi toată discuția)
Info va rog - schimbare permis rezident ue cu permis romanesc khan khan salut,sunt cetaten pakistanez cu resedinta permanent in Italia(de 20 ani) am permis de conducere emis de autoritate din pakistan,.cum fac sa schimb permisul ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere viorella_m viorella_m Buna ziua tuturor! Azi m-am confruntat cu o probleme neplacuta. Sunt cetatean roman, cu domiciliul actual in Germania. In anul 2007 am obtinut in Romania ... (vezi toată discuția)