avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Durata normala a timpului de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Durata normala a timpului de lucru

O soc. are salariati care din motive bine intemeiate(asigura paza si ordinea publica) efectueaza mai mult de 8 ore/zi, dar numar total din luna este cel al timpului normal din luna respectiva. Ex: daca luna are 160 ore lucratoare, salariatii efectueaza 160 ore lucratoare, doar ca sunt distribuite inegal in timpul saptamanii.
Considerati ca daca se depasesc cele 40 ore/ sapt, orele respective sunt ore suplimentare si tr platite cu un spor la salariu? Mentionez ca sapt urmatoare orele efectuate nu sunt in nr de 40 sunt mai putine, ex: 32., dar totalul efectuat in luna este de 160.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Loredana_84 , utilizator 15:12, 31 August 2012
Sincera sa fiu, niciodata nu m-am gandit ca faptul ca se lucreaza (uneori) sambata si duminica, dupa care salariatii au 2 zile libere consecutive constituie program inegal de lucru. E gresit daca nu modific programul si il las normal? Adica, daca se lucreaza un weekend, iar celalalt e liber, e necesar sa specific ca repartizarea programului e inegala?
Am avut controale de la ITM si nu am avut probleme pe tema asta, lucru care se poate intampla evident si prin omiterea lor...
Multumesc oricum de specificatiile oferite!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare - munca in ture Ada30teo Ada30teo Daca am salariati care lucreaza in ture 1 saptamana 6 h/zi de luni pana vineri si Sambata+Duminica 10h/zi, iar in saptamana urmatoare lucreaza doar de luni ... (vezi toată discuția)
Calcul ore suplimentare Ela87 Ela87 Buna ziua. Lucrez ca receptionera la un hotel. Am contract de munca pe 8 ore/zi, 40 ore /saptamana, dispuse inegal. In luna iunie am lucrat 18 ture a 12 ore, ... (vezi toată discuția)
Codul muncii angelica36 angelica36 buna ziua daca am un agajat la opt ore dar care in timpul saptamani lucreaza 6ore poate sa recupereze acele ore sambata sau trebuie platite ca ore ... (vezi toată discuția)