Buna ziua,
Cine ma poate ajuta cu un sfat in urmatoarea problema?
In aprilie 2008 am cumparat o gorsoniera in Oras Mioveni judetul Arges , printr-un credit imobiliar cu ipoteca in CHFpe o perioada de 35 ani . La momentul acela aceasta locuinta a fost evaluata (supraevaluata) la 55000 CHF unde 1 CHF = 21000 LEI, suma totala ridicata fiind de 1155000000 lei. La momentul acesta valoarea unei locuinte din bloc cu mine este de 54000 Ron jumatate din suma la care a fost evaluata locuinta mea in 2008. Tinand cont de cresterea monedei CHF , dupa 4 ani de platit rate mai am de platit 170000000 lei.#-o#-o#-o . Ce pot sa fac , sa diminuez aceasta suma si sa transform creditul in moneda Ron?
Puteti cere o refinantare dar nu puteti diminua suma.
Atunci cand ati semnat contractul v-ati asumat riscul pierderii din valoare a imobilului si cresterea cursului. Daca v-ati fi informat cum trebuie, daca ati fi consultat un expert in tranzactii monetare ati fi aflat ca niciodata nu este indicat sa faceti un credit intr-o moneda exotica pe o perioada lunga de timp.
Credit chf
ciosi
buna ziu, rog si eu o lamurire.
daca am un credit de 40.000 chf din 2008 pe un termen de 30 ani, cum mi se va calcula rata din momentul intrarii in tara ... (vezi toată discuția)