avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit imobiliar cu ipoteca in CHF
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit imobiliar cu ipoteca in CHF

Buna ziua,
Cine ma poate ajuta cu un sfat in urmatoarea problema?
In aprilie 2008 am cumparat o gorsoniera in Oras Mioveni judetul Arges , printr-un credit imobiliar cu ipoteca in CHFpe o perioada de 35 ani . La momentul acela aceasta locuinta a fost evaluata (supraevaluata) la 55000 CHF unde 1 CHF = 21000 LEI, suma totala ridicata fiind de 1155000000 lei. La momentul acesta valoarea unei locuinte din bloc cu mine este de 54000 Ron jumatate din suma la care a fost evaluata locuinta mea in 2008. Tinand cont de cresterea monedei CHF , dupa 4 ani de platit rate mai am de platit 170000000 lei.#-o#-o#-o . Ce pot sa fac , sa diminuez aceasta suma si sa transform creditul in moneda Ron?
Cel mai recent răspuns: mariusmicu , utilizator 14:13, 1 Septembrie 2012
Puteti cere o refinantare dar nu puteti diminua suma.

Atunci cand ati semnat contractul v-ati asumat riscul pierderii din valoare a imobilului si cresterea cursului. Daca v-ati fi informat cum trebuie, daca ati fi consultat un expert in tranzactii monetare ati fi aflat ca niciodata nu este indicat sa faceti un credit intr-o moneda exotica pe o perioada lunga de timp.
Multumesc frumos ptr raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Francul elvetian anghelgeorgiana anghelgeorgiana buna ziua.ma poate lamuri si pe mine cineva cat mai poate creste francul elvetian?mentionez ca am credit in franci.ce sanse sunt sa scada cotatia lui pe piata ... (vezi toată discuția)
Francii elvetieni - credite cu probleme negulescucamelia negulescucamelia In 2007 am obtinut un credit in valoare de 25.000 de franci elvetieni fara ipoteca . La acea vreme, rata ce-mi revenea lunar echivala cu aproximativ 8 milioane ... (vezi toată discuția)
Credit chf ciosi ciosi buna ziu, rog si eu o lamurire. daca am un credit de 40.000 chf din 2008 pe un termen de 30 ani, cum mi se va calcula rata din momentul intrarii in tara ... (vezi toată discuția)