avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestatie executare silita ANRP
Discuție deschisă în Executare silită

Contestatie executare silita ANRP

Buna seara,

am avut un proces cu ANRP pe Legea 290/2003,am castigat si din data de 28 iunie executorul a obtinut incuviintarea executarii silite ,intocmind ulterior toate diligentele pentru exexcutarea efectiva.In lunile iulie si august ANRP nu a facut plati,pentru ca a asteptat rectificarea bugetara,in urma careia a obtinut o anumita suma de bani.
Cand executorul m-a linistit ca in maxim o luna luam banii,primesc citatie de la Judecatoria sect.2 pentru contestatie la executarea silita prin care se solicita ,printre altele,si suspendarea executarii silite pana la solutionarea cauzei,anularea procesului verbal incheiat de bej,anularea executarii silite,motivele fiind absenta disponibilitatilor banesti.
Vreau sa va intreb ce presupune acest lucru?Faptul ca nu ne mai putem lua banii acum,ci doar dupa ce se pronunta instanta ?Termenul e in februarie 2013:(
multumesc mult si anticipat pentru raspuns...
Se poate stii cum vor evolua solutionarile pentru popriri pe conturile ANRP?
Si eu am inteles ca in septembrie s-a deblocat un pic situatia, dar din ce am inteles in decembrie 2012, odata cu alegerile parlamentare programate, iar se va revizui bugetul, inclusiv pentru ANRP! Plus ca 2013 se anunta ca un an dificil, intrucat trebuie platite imprumuturile catre FMI, deci nu prea sunt motive de optimism:((
Avand in vedere ca oricum e obligatoriu sa se refaca bugetul in decembrie, ANRP-ul va epuiza tot bugetul alocat in august pana la acea data, sau cum
se procedeaza?
dacă aveți de primit bani de la instituția în cauză, ACȚIONAȚI de îndată.Vor mai venii și alții tot la fel și vor solicita banii ce li se cuvin.Cine se scoală mai din timp . . .
Buna ziua, va spun ca nu prea ai cum sa actionezi. Eu am poprire pe cont din 4 iulie si mi s-a spus ca acum in sept cind s-au dat ceva banuti executorul la care am eu dosarul, a platit 4 dosare mari si late si anume cu popriri din iunie. Asa ca o lista de asteptare este si acolo, normal ca nu putea sa-mi plateasca mie atita timp cit din iunie au ramas executari silite care erau inaintea mea. Cam asa sta treaba , dar sper ca in aceasta luna sa mai plateasca o transa.
Doamna Ioana treaba cu devansarea nu prea isi are rostul in aceasta speta,dar am o intrebare ce ma framanta.daca am o Hotarare si o Decizie pe legea 290/2003 castigate in instanta ramase definitive si irevocabile doar cu obligatia calcularii sumei de catre Prefectura,au cei de la ANRP vreo sansa in contestatia pentru anularea executarii?Eu stiu ca aceste Hotarari sunt acte administrative si nu necesita investirea lor cu formula executorie mai ales ca Judecatoria a admis executarea fara cale de atac.Cum de unele instante recunosc acestea ca acte administrative si unele nu si cum de unele le investesc cu formula executorie si altele nu?#-o
Pentru Mama lui Stefan:Eu am incuvintarea executarii din Mai anul curent si ott nu am primit nimic luna aceasta.Iar in legatura cu contestatia, trebuie depusa o intampinare pana inainte de termen dar fara cerere de devansare asta e o aberatie in cazul de fata ca cei de la ANRP oricum vireaza doar cand au fonduri devansarea aici nu are rost si contestatia nu impiedica executarea doar daca la termenul procesului aceasta este admisa.Din cate stiu au fost cateva cazuri cand sa respins,eu m-am chinuit cu ANRP-ul singur fara avocati,mediatori etc, dar pentru intampinarea la contestatia executarii silite o sa o fac cu un avocat sa le desfinteze ideiile si tampeniile din contestatie ca oricum toate sunt la fel si toate sunt aberante

Alte discuții în legătură

Contestatie anrp - viciu executor ? gigelas gigelas Buna ziua, ANRP a introdus contestatie la executare,impotriva creditorului X,solicitand: 1-anularea executarii silite disusa prin dosarul de executare ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva impotriva anrp Kolea41 Kolea41 Buna ziua, rog precizare ,Am Hotarare data de Tribunalul Bucuresti in apel in contradictoriu cu ANRP .... unde se zice : Autorizeaza creditorii sa treaca la ... (vezi toată discuția)
Legea 290/2003 aldo_nick aldo_nick Buna seara! Vreau o lamurire va rog frumos, In urma unei incuviintari la executare a unei hotarari emisa de perfectura la Legea 290/2003, ANRP a facut ... (vezi toată discuția)