am avut un proces cu ANRP pe Legea 290/2003,am castigat si din data de 28 iunie executorul a obtinut incuviintarea executarii silite ,intocmind ulterior toate diligentele pentru exexcutarea efectiva.In lunile iulie si august ANRP nu a facut plati,pentru ca a asteptat rectificarea bugetara,in urma careia a obtinut o anumita suma de bani.
Cand executorul m-a linistit ca in maxim o luna luam banii,primesc citatie de la Judecatoria sect.2 pentru contestatie la executarea silita prin care se solicita ,printre altele,si suspendarea executarii silite pana la solutionarea cauzei,anularea procesului verbal incheiat de bej,anularea executarii silite,motivele fiind absenta disponibilitatilor banesti.
Vreau sa va intreb ce presupune acest lucru?Faptul ca nu ne mai putem lua banii acum,ci doar dupa ce se pronunta instanta ?Termenul e in februarie 2013:(
multumesc mult si anticipat pentru raspuns...
O sa scriu si pe forum despre contestatie,poate sunt oameni ce au nelinisti in privinta contestatiei.
Deci,ANRP,daca doreste suspendarea executarii silite,poate sa o faca cu conditia de a depune cerere pe calea ordonantei presidentiale si odata cu aceasta o cautiune de 10 % din valoarea de executat,ceea ce e putin probabil sa faca.Un calcul simplu,ne spune ca daca are executari de platit in valoare de 250 mil.lei,o asemenea cautiune ar fi de 25 mil.lei,ceea ce nu cred ca ar plati anrp,in conditiile in care are de achitat obligatii stabilite pe cale judecatoreasca dar si pe cale legislativa(de ex.legea 290/2003) sume astronomice.Acelasi lucru este valabil si pentru suspendare provizorie.
Asa incat,executarea merge mai departe,pana la recuperarea sumelor,sau se suspenda daca Instanta aproba suspendarea executarii si emite o hotarare in acest sens,dupa care,bineinteles urmeaza recurs,etc.
Pentru UNUL2:nu inteleg cum adica aveti Hotarare si decizie ramase definitive,dar Prefectura trebuie sa stabileasca suma:O.??
Pentru Mama Lui Stefan:Am Hotararea si Decizia data de Prefectura in baza legii 290/2003 acestea fiind ramase definitive si irevocabile in urma mai multor procese cu ANRP.Dar nu am mai continuat nimica in contencios,am tot incercat sa investesc hotararea cu formula executorie si pana la urma executorul mi-a spus ca acestea sunt acte administrative si nu necesita o alta cale judecatoreasca>Spre deosebire de mine mai sunt unele persoane care au dat si in contencios ANRP-ul au si investire etc.Doar ca unele instante nu investesc cu formula executorie aceste acte(normal pe drept)pentru ca ele sunt acte administrative.Dar Hotararea ramasa definitiva si irevocabila pe care o am nu obliga ANRP la plata doar calcularea sumei de prefectura.Aceasta s-a conformat a trimis Hotararea si decizia cu suma calculata si cu aceasta Hotarare(act administrativ)m-am dus la executor.
Eu am obtinut in iunie decizia de incepere a executarii silite, a fost deja investita si pusa poprire pe conturile ANRP. Cei de la ANRP au facut recurs si-n februarie am termen. Executorul mi-a zis ca, si daca ANRP-ul a facut contestatie la executare, asta nu impiedica derularea executarii, ea merge inainte, deci teoretic se pot obtine banii pana atunci. Numai ca din ce vad sunt sanse sa nu se vireze niciun ban pt ca ANRP--ul nu mai are fonduri. Sunt pe o lista, s-a alcatuit o lista cu ordinea popririlor, si se vireaza banii conform acelei liste. In cazul in care ANRP-ul castiga recursul din februarie, banuiesc ca sunt sters de pe acea lista, eu voi contesta, castig, iar ma baga pe alta lista sau se pastreaza numarul care il am in prezent? Ca fapt divers, sunt sanse sa se dea ANRP-ului castig de cauza la contestarea executarii, s-au mai intamplat cazuri, si daca da pe ce motive (sper ca nu pentru clasicul "nu avem bani si plata despagubirilor ar produce dezechilibre majore economiei tarii"...)
Buna seara,
Contestatia la executare - doar depusa, dar nesolutionata de instanta - nu suspenda procedura executarii silite! In practica, majoritatea celor care au primit banii de la ANRP in urma popririi, au incasat banii inaintea primului termen stabilit ptr. judecarea contestatiei. Astfel preschimbarea termenului n-ar avantaja decat ANRP si ar fi in dezavantajul beneficiarilor, intrucat o eventuala admitere a contestatiei ar insemna abia atunci suspendarea sau chiar anularea actelor de executare, iar ulterior s-ar pierde foarte multa vreme in recurs. Deci, in nici un caz nu solicitati preschimbarea termenului. Personal consider ca o astfel de cerere ar trebui respinsa ca fiind lipsita de interes.
Ptr. ca procedura executarii silite sa fie suspendata de la data introducerii cererii, ar trebui ca debitoarea ANRP sa solicite suspendarea provizorie a executarii silite, depunand totodata o cautiune in cuantum de 10% din valoarea creantei.
Pentru cei interesati de lista popririlor de la Trezoreria Sectorului 1, va rog contactati-ma pe privat.
Multumesc pentru raspuns,intre timp m-am documentat si eu despre contestatia anrp,sper sa i-au banii pana atunci.
Pentru UNUL2:dvs.ati incasat ,caci am inteles ca anrp a facut plati multe in luna octombrie?Sper ca da!:)
Legea 290/2003
aldo_nick
Buna seara! Vreau o lamurire va rog frumos,
In urma unei incuviintari la executare a unei hotarari emisa de perfectura la Legea 290/2003, ANRP a facut ... (vezi toată discuția)