avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ANGAJATORUL
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ANGAJATORUL

ANGAJATORUL poate fii amendat de ITM cind angajatul intra la munca in schimburi si nu semneaza un registru la ce ora a intrat si la ce ora a iesit si cite ore a facut total luna sa justifice ITM.
ANGAJATORUL e amendat de ITM daca nu da echipament angajatului.
PE data de 23.05.2012-26.06.2012 am avut contract de 1 luna apoi o luna si nedeterminat.
IN protectia muncii scrie data de 23 am facut fisa medicala si atunci am inceput munca pe chestia asta poate fii sactionat.
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 15:29, 4 Septembrie 2012
Care este textul de lege care prevede obligativitatea fisei de pontaj?
nici un text de lege nu foloseste denumirea de pontaj, ci aceea de "document care atesta evidenta orelor prestate de salariati". Denumirea de pontaj este folosita in practica, dar cei carora nu le place ii pot spune "caiet cu patratele".
Tot in practica in condica de prezenta fiecare salariat semneaza la intrarea in unitate si la iesirea din unitate. Intrucat orele de intare in unitate si cele de iesire din unitate nu corespund cu orele de incepere si terminare a activitatii (deoarece timpul pentru luarea echipamentului si cel pentru dezechipare nu intra in programul de lucru, conf majoritatii RI), condica de prezenta nu poate avea rolul pontajului.
De asemena condica sta la poarta unitatii (tot din practica si conf RI), in timp ce pontajul este intocmit de sefii de sectie (conf practicii si a RI).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pontaj vs condica Elena_Denisa Elena_Denisa Buna ziua, in cazul in care este implementata/departament, condica de prezenta, semnata de catre salariat, zilnic, mai am vreo obligatie legala de a intocmi ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca nu semnez pontajul? crissty15 crissty15 Am revenit cu o parte din subiectul cu sarbatorile legale si anume cea referitoare la pontaj si anume daca refuz sa ma semnez in datele pe care mi le dau ei, ... (vezi toată discuția)
Lucru sambata constantin25 constantin25 Lucrez in cadrul unei societati cu contract de munca individual pe perioada nedeterminata. Contractul a fost incheiat pentru un program de lucru de 8 ore pe zi ... (vezi toată discuția)