avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Adeverinte pentru pensia de invaliditate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Adeverinte pentru pensia de invaliditate

Buna ziua! As dori, daca se poate sa-mi oferiti lamuriri cu privire la un aspect care ne face sa batem pasul pe loc in vederea depunerii dosarului de pensie de invaliditate. Mama mea, a lucrat la o firma, 10 ani, respectiv 07.05.1980.21.05.1990. Arhiva acestei firme, este preluata de o societate de arhivare documente, care are ca scop, prelucrarea si gestionarea documentelor. Firma unde a lucrat mama mea, nu si-a achitat datoriile fata de acestia. La randul lor, acestia nu vor sa elibereze si sa caute in arhiva, documente. Noi avem nevoie urgent de 4 adeverinte, respectiv, de vechime in munca, de spor de toxicitate, de ore de noapte si de grupa de munca.
Ce este de facut in acest sens?Cum ii putem constrange ca sa obtinem aceste adeverinte?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:27, 22 Octombrie 2020
Asa este , si firma detinatoare a arhivei este obligata sa va elibereze acele adeverinte ...
Va multumesc mult pt operativitate si ajutorul dat! O s fac demersurile necesare in acest sens. Profit de aceasta ocazie, si revin cu o alta intrebare. Care ar fi cuantumul pensiei de invaliditate pentru 30 ani vechime in munca, nascuta in 01.05.1962?
este foarte greu de precizat exact care va fi cuantumul pensiei .. incercati la Casa de Pensii pentru o simulare ..
OK..oricum mii de multumiri ambelor parti, mi-ati fost de mare ajutor in acest impas. Pe baza acestor legi, urmeaza sa-mi exprim in scris doleantele.
Daca la intoarcerea mea si ccc am semnat micsorarea salariului nedandu-mi seama ca este salariul minim eu inainte de a rămâne acasă am avut o funcție și un salariu mai mare se mai poate face ceva ?Tin să precizez că am cerut explicații la resurse umane și mi s-a reprosat ca am lipsit 4 ani din companie și acuma vreau salariu mare.

Alte discuții în legătură

Carte de munca vali rusu vali rusu Mentionez ca am lucrat peste 10 ani doar pe contracte de munca la mai multe firme . Din neglijenta am pierdut contractele de munca, iar acum la noul loc de ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca / carte de munca electronica robdin2007 robdin2007 Buna ziua, Imi puteti va rog spune cum procedez pentru a obtine o adeverinta din care sa reiasa vechimea in munca nemaiexistand carte de munca ... (vezi toată discuția)
Nota de lichidare gespa gespa Mi-am incetat activitatea la o societate comerciala la expirarea contractului individual de munca, am primit decizia de incetare si am devenit somer. La ... (vezi toată discuția)