avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Plata concediului medical in cazul unui accident in ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Plata concediului medical in cazul unui accident in timpul muncii

Plata concediului medical in cazul unui accident in timpul muncii se calculeaza dupa OUG 158/2005 sau dupa Legea 346 din 2002 privind asigurarea pentru accidente de munca si boli profesionale si Ordonanță de urgență nr. 91 din 26/09/2007, Ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea unor acte normative din domeniul protectiei sociale. accidentul a fost in timpul muncii si a fost declarat la ITM.
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 20:31, 7 Septembrie 2012
In functie de mentiunile din certificatul medical, angajatorul va intocmi FIAM pe care il va trimite la ITM si astfel accidentul de munca va fi inregistrat de catre firma la care s-a produs AM.
In prima perioada, in functie de nr. de zile de concediul medical acordate (per total, pana la 180 de zile, plus inca 90 de zile in anumite cazuri speciale) indemnizatia se va calcula aplicandu-se prevederile Legii nr. 346/ 2002. Dupa trecerea celor 180 de zile se pot avea in vedere, dupa caz, reglementari legate de pensionare pe caz de boala profesionala, pensionare pe caz de invaliditate, etc.
Legea nr. 346/2002 privind asigurarea pentru accidente de munca si boli profesionale

Art. 33. - (1) Asiguratii beneficiaza de o indemnizatie pe perioada in care se afla in incapacitate temporara de munca in urma unui accident de munca sau a unei boli profesionale.
(2) In cazul bolilor profesionale sau al accidentelor de munca, certificatul medical se vizeaza in mod obligatoriu, prin grija angajatorului, de directiile de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti, respectiv de casa teritoriala de pensii in a carei raza se afla sediul angajatorului sau domiciliul asiguratului

Art. 38. - Indemnizatia pentru incapacitate temporara de munca datorata accidentelor de munca si bolilor profesionale se acorda pe baza certificatului medical eliberat conform dispozitiilor legale.


Art. 35. - Indemnizatia pentru incapacitate temporara de munca in cazul accidentului de munca sau al bolii profesionale se suporta in primele 3 zile de incapacitate de catre angajator, iar din a 4-a zi de incapacitate, din contributia de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale.
Ultima modificare: Vineri, 7 Septembrie 2012
inspectorSSM, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident de munca cod 003 Maria 198 Maria 198 Bună ziua, pentru un accident de munca cod 003,fractura maleola peroniera, cât % din salariul brut mi se oferă? Din câte am auzit se oferă salariul brut ... (vezi toată discuția)
Precizari accident de munca P.Daniela P.Daniela Buna ziua! Am rugamintea sa ma luminati #-o...si pe mine (nu am avut astfel de cazuri).... 1. Unde se depune certificatul medical eliberat in urma unui ... (vezi toată discuția)
Indemnizație accident de munca Manu claudia Manu claudia În 6.07.2017 am suferit un accident de munca- fractura deschisa de tibie si peroneu , în primul concediu medical după spitalizare a fost menționat - ... (vezi toată discuția)