Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 7057 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Împreună cu 10 specialiști de la EY România, KMPG România, Viboal FindEx și Dobrinescu Dobrev discutăm despre: TVA în comerțul electronic, SAF-T, analiza de risc fiscal etc. Rezervă loc și participă!

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie de urmas

buna ziua.am si eu o dilema....fiind 2 urmasi,este posibil ca unul dintre acestia sa beneficieze de o pensie mai mare decat celalalt sau amandoi vor beneficia de cate o pensie egala???o zi buna
Cel mai recent răspuns: georgettegan , utilizator 11:32, 10 Septembrie 2012
Art. 89 DIN Legea 263 din 2010
(1) Pensia de urmas se stabileste, dupa caz, din:
a) pensia pentru limita de varsta aflata in plata sau la care ar fi avut dreptul, in conditiile legii, sustinatorul decedat;
b) pensia de invaliditate gradul I, in cazul in care decesul sustinatorului a survenit inaintea indeplinirii conditiilor pentru obtinerea pensiei pentru limita de varsta.
(2) Cuantumul pensiei de urmas se stabileste procentual din punctajul mediu anual realizat de sustinator, aferent pensiei prevazute la alin. (1), in functie de numarul urmasilor indreptatiti, astfel:
a) 50% — pentru un singur urmas;
b) 75% — pentru 2 urmasi;
c) 100% — pentru 3 sau mai multi urmasi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cuatumul pensiei de urmas silviuandrei silviuandrei Va rog sa-mi spuneti cum se calculeaza o pensie de urmas daca bunicul care a decedat avea o pensie de 1700 .Menstionez ca bunica are 69 ani si au fost ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas in concurenta rodicala rodicala Daca unul dintre doi frati vitregi termina studiile superioare si nu mai beneficiaza de pensia de urmas, celuilalt (minor) i se recalculeaza pensia de urmas ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas liaminea liaminea Buna ziua.am o intrebare in legatura cu pensia de urmas,si anume: tata a murit si mama intreaba daca are dreptul dupa sot la pensie de urmas.precizez ca mama ... (vezi toată discuția)