avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... cumparare casa fara autorizatie constructie
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

cumparare casa fara autorizatie constructie

Bunaseara! As dori sa imi cumpar un teren cu o casa veche care are toate actele(cadastru si intabulare).Problema este ca pe acel teren se afla o constructie relativ noua (8 ani) . As vrea sa demolez casa veche si sa o termin pe cea noua. Mentionez ca nu este finalizata.Din ce am inteles de la cumparator acea casa ar avea doar proiectul pe care noi am dori sa il modificam. As putea avea probleme? Primaria ar putea sa ne dea in judecata si sa ne puna sa demolam cladirea?Din ce m-am documentat pana acum amenda se prescrie dupa 2 ani de la ridicarea cladirii.Precizez ca nu se afla in mediul urban .
Ultima modificare: Marți, 11 Septembrie 2012
cryssy, utilizator
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 06:51, 12 Septembrie 2012
Nu dupa 2 , ci dupa 3 ani , si nu amenda se prescrie , ci dreptul primariei de a va sanctiona cu demolarea edificiului .
Stiu ca se practica sistemul acesta . E nelegal , dar stiti cum e hotul neprins , negustor cinstit.
Trebuie totusi sa obtineti cel putin o autorizatie de extindere sau macar de renovare . Probleme mai serioase apar doar in cazul cand ati fi reclamat , altfel spor la lucru.
O autorizaţie de construire pentru refacere pereţi exteriori şi extindere. Atâta vreme cât casa veche a fost întabulată, şi nu aveţi "vecini binevoitori" faceţi un mic proiect , cu ajutorul unui proiectant, conform legii, şi cu acesta, cu acţele de proprietate, vă prezaţi la primărie şi solicitaţi această refacere şi extindere. Intraţi astfel în legalitate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am mostenit o casa noua dar fara autorizatie - saga gcrina gcrina Buna ziua. Solicit sfatul specialistilor cu privire la o problema pentru care, desi am consultat mai multi notari, nu am primit un raspuns clar si ... (vezi toată discuția)
Renovarea unei case aiurelu36 aiurelu36 am cumparat o casa veche ,din lemn si vreau sa o renovez in totalitate adica sa o daram pana la temelie,sa consolidez fundatia,si sa o reconstruiesc exact la ... (vezi toată discuția)
Cum pot demola o casa? tapleau tapleau detin o casa care nu mai poate fi locuita, cum pot sa o demolez(sau sa scap de ea),trebuie autorizatie?sau se poate si altfel. ? (vezi toată discuția)