avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Renunt la repartitoare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Renunt la repartitoare

Suntem 52 de apartamente si toate au repartitoare.Firma cu care avem contract de cativa ani buni ne obliga sa schimbam repartitoarele pentru ca li s-au uzat bateriile, cu alte de generatie mai noua,Bineinteles cu alte costuri din partea noastra.IN Adunarea generala extraordinara am hotarat sa renuntam toti la repartitoare.Vrem sa stim daca mai sunt asociatii care au renuntat la repartitoare iarna trecuta si care a fost diferenta la intretinere cu si fara repartitoare. A crescut sau a ramas la fel?Daca renuntam in masa la repartitoare avem repercursiuni?
Cel mai recent răspuns: darida , utilizator 00:15, 5 Octombrie 2012
in blocurile necontorizate prin repartitoare , dupa ce criterii se face repartizarea cheltuielilor cu caldura/ apartament?????
Clasic, in functie de cota-parte indiviza.
Actualmente, in multe apartamente s-au facut modificari la corpurile de incalzit, au fost scoase, au fost montate in plus, au fost inlocuite cu unele mai mici sau mai mari, oricum mai eficiente, astfel incat s-a modificat in mod radical SET-ul apartamentelor. Doua apartamente identice nu e sigur deloc ca mai pot fi incalzite la fel.

De asemenea sunt blocuri in care unii proprietari si-au montat CT, acestia ar insemna sa fie scosi de la plata caldurii pe partile comune?!

Deci indicat ar fi sa se faca macar un inventar al sistemului de incalzire, sa se recalculeze cota-parte indiviza din punct de vedere numai al incalzirii si sa se aplice aceasta noua CPI. Iar pe partile comune sa se aplice separat o repartizare pe clasica cota-parte indiviza.

Complicatie mare, mai bine va puneti repartitoare!
proprietarii din bloc vor sa renunta la repartitoare . persoana in cauza are un apartament mare de 4 camere. in conditiile in care existau repartitoare, platea putin pt ca le inchidea. acum ca asociatia vrea sa revina la pausal, ea si-a debransat caloriferele din bai si doua camere. in conditiile de fata nu e corect sa plateasca la pausal dupa cota indiviza, pt ca nu mai exista calorifere.

ce ar trebui sa faca persoana in cauza? o cerere la asociatie in vederea recalcularii cotei-parti indivize numai din punct de vedere al incalzirii avand ijn vedere faptul ca a debransat caloriferele? ?
Renuntarea la caloriferele din apartament se face cu acceptul vecinilor direct implicati de pe orizontala si verticala si parafat de presedintele de asociatie care cerere se depune la furnizorul de energie termica pentru debransare , care ar trebui sa faca o noua masurare a corpurilor de incalzire din apartament .
De pilda la noi in asociatie au existat probleme de marimea caloriferului sau tipul de calorifer , in urma cu doi ani am facut masurarea corpurilor de incalzire din toate apartamentele si acum se plateste in functie de suprafata radianta din fiecare apartament .
S-a ajuns aicea pentruca multi si-au montat calorifere de 1,5 m de tabla , aluminiu ca daca tot platesc pe suprafata indiviza sa consume caldura asa ca pe aceasi suprafata indiviza preturile la incalzire difera de la ap. la altul .
da, are acceptul asociatiei pt ca a depus cerere la radet. deci radetul ar trebui sa faca o masurare a corpurilor de incalzire din apartament?

cred ca ar fi corect sa faca cerere la Presedinte, fie pt a i se recalcula cota-parte indiviza numai din punct de vedere al incalzirii, fie pt a cere la RADET o remasurare a a corpurilor de incalzire din apartament. corect?


Alte discuții în legătură

Debransare radet damxie damxie Buna ziua, as vrea sa va supun atentiei urmatoarea problema: am cumparat un apartament care are o centrala termica instalata, si care deocamdata functioneaza ... (vezi toată discuția)
Debransare de la caldura MARIABARBU MARIABARBU Locuiesc intr-un imobil de 4 etaje, cu centrala proprie. Doi locatari vor sa renunte la incalzirea apartamentelor, unul integral si un altul partial, dar prin ... (vezi toată discuția)
Calculul intretinerii la apartamente modificate rlemnaru rlemnaru Am o situatie la un apartament de 2 camere… am modificat apartamentul, in sensul ca am desfiintat balconul si am mutat bucataria in balcon. Astfel, ... (vezi toată discuția)