Am si eu eu o intrebare.
Situatia este urmatoarea: persoana respectiva are o condamnare cu suspendare pentru furt cu un termen de incercare de 2 ani, termen care a expirat acum 2 luni aproximativ. avea de platit despagubiri pe care nu le a platit catre [editat-nume societate de asigurari]. el trebuia sa plateasca aceste despaguburi solidar cu mama sa caci era minor cand a savarsit fapta. despaguburile nu au fost platite si stiu ca in acest caz se poate revoa suspendarea. mentionez ca el nu a lucrat in acesti 2 ani decat vreo cateva luni si nu a avut de unde sa plateasca. stiu ca daca in interiorul termenului de incercare tiriac face cerere de revoare a pedepsei aceasta se poate revoca. eu m am uiat pe siteul judecatoriei respective care a judecat fondul si nu am gasit nici o informatie in acest sens in sectiunea de dosare, adica nu apare ca si cum s-ar fi facut o astfel de cerere. intrebarea mea este urmatoarea, daca s-ar fi facut un asemena demers ar fi aparut si pe site-ul judecatoriei care vad ca este reactualizat zilnic? el nu mai sta in orasul respectiv si nu stie daca a primit vreo citatie pentru ca mama nu stie sa ii ofere aceasta informatie.
Sunt destul de ingrijoarata si as vrea tare un raspuns.
Va multumesc!
A mers mama inculpatului la instanta, a cautat dosarul si cei de la arhiva au zis ca nu s-a mai intamplat nimic in dosar. Ar trebui deci sa fie in regula nu? Din cate am vazut este un RIL are spune ca cererea de revocare a suspendarii trebuie introdusa in termenul de incercare urmand ca apoi, daca depaseste acest termen sa fie respinsa ca tardiv introdusa. Daca nu s-a modificat nimic la dosar inseamna ca nu a fost introdusa o cerer de acest gen, insa intrebarea mea este ce se poate intampla daca totusi despagubirea nu a fost achitata catre allianz tiriac. Poate fi executat silit? Sau care este procedura? Ca la arhiva ni s-a zis ca desi nu apare vreo cere de revocare a suspendarii pentru neplata despaguburilor materiale banii tot trebuie platiti. Intrebarea mea este cum va recupera firma allianz tiriac acesti bani? ce poate sa faca? Ce putem sa facem noi, ca am vrea sa incheiem odata aceasta problema.
Mentionez ca inculparul era minor cand a comis furtul si raspunde solidar cu mama sa pentru aceasta despagubire. Fapta a fost comisa in 2004, sentinta s-a dat in 2009 si apelul s-a judecat in 2010 cand a fost data acesta ultima sentinta: 1an si 4 luni inchisoare cu suspendare conditionata pe termen de incercare de 2 ani, si despaguburi de 6000 de lei inculpatul de care vorbesc solidar cu mama sa pentru ca era minor si solidar cu un alt inculpat. Termenul de incercare s-a implinit acum 2 luni.
Procedura
danamatea
va rog sa-mi raspunda si mie cineva la urmatoarea problema:X este condamnat la inchisoare cu suspendare un an,monent in care era in termenul de incercare pt o ... (vezi toată discuția)