avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... faliment
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

faliment

in cazul falimentului, administratorului societatii, care are credit ipotecar pentru firma, i se mai pot percepe dobanzi si penalizari pentru nerespectarea creditului?
Cel mai recent răspuns: Alex Dedu , Mediator 13:09, 13 Septembrie 2012
Stare de insolvabilitate a unei persoane fizice sau juridice; cu alte cuvinte, incapacitatea acesteia de a-si plati datoriile.

Exista doua forme legale de declarare a falimentului:(A) involuntar, cand unul sau mai multi creditori prezinta unei instante judecatoresti o plangere cu privire la neindeplinirea obligatiilor de plata de catre debitor si (B) voluntar, cand debitorul isi declara singur starea de insolvabilitate in fata unei instante judecatoresti. In solutionarea unui faliment se poate aplica una din urmatoarele doua proceduri:1) procedura de reorganizare judiciara prin care se permite debitorului sa ramana in posesia afacerii si sa-si continue activitatea in anumite conditii. De asemenea, mai este posibila negocierea programului de plati, restructurarea datoriei si chiar acordarea de imprumuturi debitorului de catre creditori; (2) procedura de lichidare in cadrul careia instanta judecatoreasca numeste un lichidator care, intr-un timp determinat, trebuie sa vanda activele companiei si sa achite datoriile. In ambele cazuri, majoritatea detinatorilor de instrumente financiare pot inregistra pierderi, in special actionarii, deoarece ei sunt ultimii care au un drept asupra activelor emitentului in caz de faliment.
Sursa:[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Faliment doina1234 doina1234 Care sunt deosebirile dintre reorganizarea judiciara si faliment? Care sunt efectele lichidarii voluntare si falimentului? va rog ajutati-ma. Multumesc. (vezi toată discuția)
Datorii furnizori, am nevoie de ajutor anaioana anaioana Am deschis un magazin din luna octombrie anul trecut,nu merge deloc, ma gandesc sa declar faliment.Cand am deschis magazinul am luat marfa de la un furnizor in ... (vezi toată discuția)
Imi puteti explica simplu ce inseamna cand o firma intra/declara ... annnamm annnamm Imi puteti explica simplu ce inseamna cand o firma intra/declara insolventa totala ? Daca se intra in aceasta procedura inseamna ca datoriile vor fi sterse ... (vezi toată discuția)