avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... accident cu masina imprumutata
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

accident cu masina imprumutata

buna ziua! am si eu o problema. lucrez ca agent de paza, iar intro zi in timpul serviciului de paza am fost trimis de seful meu de tura cu masina lui (prop personala) sa o aduc dintrun oras vecin deoarece sa defectat. cu acordul lui sau mai bn zis la cererea lui am plecat din timpul serviciului sa aduc masina. in timp ce conduceam am efectuat o depasire neregulamentara in sensul ca am depasit pe linie continua coloana de 3 masini, cand am ajuns in dreptul celei de a doua masini ultima masina de depasit a virat la stanga, am evitat cat sa putut dar am intrat in coliziune cu aceasta masina. precizez ca masina era de scoala de soferi si era in timpul instruirii. acum am decis sa facem impacare amiabila, in sensul ca eu am dat asigurarea avand vina mai mare. acum proprietarul autoturismului pe care l-am condus ma acuza ca de ce am dat asigurarea. si ar mai fi o problema, eu iam zis ca am sa ii repar masina in 2 zile, si el nu e multumit ca nu imi permit sa o fac la service, dar avaria este usoara, in valoare de mai putin de 600 de lei. deci va rog spunetimi cum sa procedez sa ii multumesc pe amandoi. va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ciprian Dinu , Avocat 09:21, 17 Septembrie 2012
Faptul ca ati dat asigurarea RCA celuilalt sofer nu va poate fi reprosat, deoarece acest lucru este obligatoriu. In caz contrar, celalalt sofer putea merge la politie sa declare accidentul si refuzul dumnavoastra, urmand sa fiti amendat contraventional.
In ceea ce priveste reparatia masinii sefului, acest lucru ramane sa il stabiliti de comun acord cu acesta. Seful dumneavoastra are posibilitatea sa mearga sa isi repare masina intr-un service si apoi sa va dea in judecata pentru recuperarea banilor, asa ca o intelegere amiabila este mai avantajoasa pentru ambele parti. Asta avand in vedere si circumstantele in care ati ajuns sa conduceti aceasta masina.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Culpa comuna?? CEZAR88 CEZAR88 buna ziua, zile trecute mi-a agatat un vecin masina cu masina de la firma la care lucreaza(un autocamion),mentionez ca masina mea era parcara intro zona in ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca culpa comuna Vladimir1_83 Vladimir1_83 Buna ziua. Mai bine de o luna, in Bucuresti a fost lovita masina, care a fost parcata. Soferita care a lovit, a lasat numarul de telefon si treaba s-a rezolvat ... (vezi toată discuția)
Provocare accident rutier stoica_b stoica_b Un conducator auto se afla in depasirea unui vehicul, cand auto care depasea a ajuns paralel cu vehiculul depasit, cel care era depasit nu s-a asigurat la ... (vezi toată discuția)