avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... VREAU SA MA PENSIONEZ
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

VREAU SA MA PENSIONEZ

BUNA ,SA INCEPEM .AM VARSTA DE 62,5 .AM LUCRAT 32,8 ANI DIN MAI MULTE ANGAJARI .22ANI INTR-O TIPOGRAFIE UNDE AM BENEFICIAT DE GRUPA 2, AM LUCRAT LA UN PARTICULAR 3,6 ANI . 2 ANI AM PLATIT DIN MINA 2MILIOANE LUNAR .CEI DELA CASA DE PENSII MI-AU ZIS CA AM 32,8 ANI LUCRATI DAR NU AM VARSTA DE PENSIONARE... CEI DE FACUT ,MA POT PENSIONA ANTICIPAT SAU CE FAC. DE LUCRAT UNDE SA MAI LUCREZ ,.LA ANI ASTIA NU MAI MA IA NIMENI .ASTEPT UN RASPUNS .VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: luciy , utilizator 23:30, 6 Noiembrie 2012
Nu poate beneficia de reducerea de 4 ani si 6 luni,deoarece nu indeplineste conditia stagiului complet de 35 de ani.
1. Raspunsul meu se baza pe raspunsul dat de Casa de Pensii care spunea ca are un stagiu de cotizare de 31 de ani si 11 luni la care am adaugat cei 5 ani.

2. Daca in cei 31 de ani si 11 luni intra si adaosul de 5 ani pentru grupa a II-a de munca atunci asa este, nu poate beneficia de reducerea varstei standard de pensionare.
am 31.11 ani in total deci cum ramane in final mai am de suferit sau nu?
Nu puteti beneficia de reducerea varstei standard de pensionare,deoarece nu indepliniti conditia de stagiu de 35 de ani.Cei 5 ani si 3 luni de perioada suplimentara la in munca intra in total stagiu de cotizare de 31 de ani si 11 luni.
da atunci ce pot sa fac ,stau pe capul copiilor ,si nu am nici un venit oameni buni ma intelegeti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La ce varsta pot iesi anticipat la pensie ContSters127432 ContSters127432 Sunt nascut in 1955 ianuarie 19 Am 31 de ani si 7 luni cotizabili din care 11 ani si 7luni - grupa II 12ani si 6luni - grupa I. Va multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Grupa munca ciubotarudan ciubotarudan Pentru 13 ani si 7 luni lucrati in gr. 2 de munca, la impliniriea varstei de pensionare se adauga ceva . Mentionez ca sunt barbat ,nascut pe20.06.1954 , in ... (vezi toată discuția)
Pensie pentru limita de varsta boban81 boban81 Ma poate ajuta cineva sa-mi spuna cand pot iesi la pensie?Sunt nascut in 1953 luna 6 am o vechime de 10 ani la grupa 1,11 ani si 11 luni la grupa 2 si 8 ani la ... (vezi toată discuția)