avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... la ce varsta pot iesi anticipat la pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

la ce varsta pot iesi anticipat la pensie

Sunt nascut in 1955 ianuarie 19
Am 31 de ani si 7 luni cotizabili din care
11 ani si 7luni - grupa II
12ani si 6luni - grupa I.
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:46, 10 Februarie 2010
Va puteti :
- pensiona anticipatat dupa anul 2015 luna Ianuarie la virsta de 60 ani daca indepliniti conditia stagiului complet de cotizare pentru pensionare anticipata de 45 ani.
- pensiona anticipatat partial dupa anul 2015 luna Ianuarie la virsta de 60 ani daca indepliniti conditia stagiului de cotizare pentru pensionare anticipata partiala de peste 35 ani.

Deoarece ati lucrat in grupa I de munca cel putin 12 ani, beneficiati de o reducere cu 7 ani si 2 luni a varstei standard de pensionare .... astfel incat varsta la care puteti sa va pensionati este de 57 ani si 10 luni .
Date generale: Un barbat nascut in 1955 poate beneficia de pensie pentru limita de varsta la 65 de ani; stagiul complet de cotizare este de 35 de ani iar stagiul minim de cotizare este de 15 ani.

Stagiul de cotizare: Stagiului realizat de dvs. de aproximativ 31 de ani si 7 luni i se adauga stagiul aferent activitatii desfasurate in grupe de munca de 8 ani si 6 luni, rezultand un stagiu total de 40 de ani si 1 luni. Din punctul de vedere al stagiului indepliniti conditiile pentru a beneficia atat de pensie pentru limita de varsta cat si de pensie anticipata partiala.

Varsta standard de pensionare: Pentru activitatea desfasurata in grupe de munca aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare cu 5 ani si 6 luni.

Prin urmare, puteti beneficia de pensie anticipata partiala atunci cand veti implini 60 de ani dar puteti solicita pensie pentru limita de varsta mai devreme, respectiv atunci cand veti implini 59 de ani si 6 luni.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata stanicab stanicab Sunt nascut la 24 ianuarie 1955,am 55 ani si 36 ani vechime in campul muncii la aceeasi intreprindere ca strungar si as dori sa stiu daca ma pot pensiona ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata leed_zeppelin leed_zeppelin buna ziua, sunt nascut in anul 1952,lucrez din septembrie 1971 in aceeasi unitate,fara intrerupere (7 ani in gr.II-a de munca iar restul gr.III-a.) As dori sa ... (vezi toată discuția)
Pensionare DAN_SIKIONESCU DAN_SIKIONESCU AM 59 DE ANI SI AM IN CIMPUL MUNCI 35 DE ANI?LA CE VIRSTA POT SA FISIU PENSIONAT?AM 9 ANI SI 7 LUNI GRUPA1,GRUPA2 8 ANI SI 4 LUNI SI 18 ANI CONDITII ... (vezi toată discuția)