avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire
Discuție deschisă în Executare silită

poprire

dupa disparitia executorilor bancari, banca nu a predat dosarului unui executor judecatoresc; cu toate acestea, poprirea infiintata de fostul executor bancar curge in continuare asupra veniturilor debitorului. este legal?
care ar fi argumentele in acest sens?
art. 5 alin "(4)Actele de executare îndeplinite de către executorii prevăzuţi la art. 1 până la data numirii acestora în funcţia de executor judecătoresc, cu respectarea dispoziţiilor legale în vigoare la data efectuării lor, rămân valabile."
lg 287/2011
este acesta un argument?
Cel mai recent răspuns: ContSters22096 , utilizator 20:12, 19 Septembrie 2012
Executarea silita nu este suspendata. De ce nu ar curge poprirea? In fapt nu este efectuat niciun act de executare, asadar drepturile debitorului nu sunt in niciun fel prejudiciate. Sa inteleg ca debitorul este nerabdator sa plateasca onorariul unui executor judecatoresc?
eu vorbeam despre legalitatea unei masuri de executare silita, nu despre oportunitatea dpdv al debitorului de a plati un onorariu executorului judecatoresc; in esenta, intreb daca executarea silita (in cazul de fata prin poprire la angajator si pe contul bancar) se poate derula fara ca dosarul de executare sa fie in administrarea unui executor judecatoresc, asa cum prevede legea.
aveti dreptate
dar intrucat poprirea este in fiinta si isi produce efecte .....
problema se pune unde se duc bani cine ii gestioneaza
de obicei sumele se duc intr-un cont de consemnare deschis pe seama si la dispozitia executorului, iar mai departe acesta ii distribuie.
daca sumele de bani sunt distribuite de catre banca in locul fostului executor bancar atunci se face un abuz
aveti cum sa aflati daca bani mai sunt colectati in acel cont al executorului
Banii intra direct in contul bancii si se deduce suma respectiva din creanta fata de debitorul cu pricina. Executorii nu stau sa faca un pv de eliberare/distribuire sume dupa fiecare recuperare din poprire.
situatia expusa nu este similara cazului in care executorul care are in administrare dosarul decedeaza/se pensioneaza, iar dosarul de executare se preda altui executor competent?
intr-o astfel de situatie, dosarul de execuatre aflat la executorul care a decedat poate fi tinut in standby de creditor daca a fost infiintata poprirea? nu trebuie predat altui executor pentru continuarea executarii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie creanta - titlu executoriu ! DAMIS DAMIS Dragii mei ! Va rog sa ma luminati si pe mine cu privire la o creanta reprezentand lichiditati si care a fost consfiintita prin act notarial (intre doua ... (vezi toată discuția)
Nedistribuire sume de catre executor anjinsan anjinsan Buna Ziua, Un creditor solicita unui executor judecatoresc infiintarea unei popriri la un tert al debitorului. Se trimite somatia de poprire, tertul poprit ... (vezi toată discuția)
Situatie termen prescriptie datorii bancare alexandraoana alexandraoana Buna ziua. Ma confunt cu urmatoarea situatie: in anul 2009 am contractat un credit pentru o persoana care, ulterior, nu a platit ratele. Creditul a fost ... (vezi toată discuția)