avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... cont fictiv internet matrimoniale
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

cont fictiv internet matrimoniale

Buna ziua,

Va rog ma puteti lamuri si pe mine daca farsele pe internet intra in atentia politiei? De exemplu daca o persoana iti creaza un cont fictiv pe un site cu anunturi matrimoniale si da telefonul tau? Se poate face ceva? Este persoana responsabila sau e tratata doar ca o gluma proasta? Mentionez ca nu e caz de frauda ci doar deranj (telefoane, emailuri) etc.

De asemenea daca il actionez in instanta ce sanse de castig am?

Va multumesc mult
Ionut
Cel mai recent răspuns: ContSters38557 , utilizator 11:16, 23 Ianuarie 2009
Puteti sesiza politia, desigur, in fond cineva se subroga in drepturile dvs. Insa e mai greu de dovedit si de probat, merita totusi incercat, in fond e ceva miselesc.
Multumesc pentru sfat.
Revin cu inca o intrebare: constituie aceasta fapta o infractiune sau contraventie? In cazul in care descopera persoana este macar pasibil de o amenda sau singura alternativa este actiunea in instanta?

Va multumesc inca o data
Ionut
:happy:
Scuze! Dar nu m-am putut abtine... Am patit exact acelasi lucru! Nu intelegeam de ce imi scriu persoane necunoscute –de ambele sexe! – care se descriu si declara ca sunt de acord cu intalnirea propusa de mine...
M-am prins dupa vreo saptamana ca am cont pe un site de matrimoniale... si am vorbit cu un politai, care mi-a spus ca nu merita sa fac o plangere pt ca ma aleg cu drumuri la poiltie degeaba. Contul deschis e real, doar ca nu exista acordul meu... In fine, chestiuni pe tema... Persoana care a deschis contul ar fi putut sa o faca dintr-un asa numit "club Internet” si sansele de a o descoperi tind spre minus infinit. M-a sfatuit sa imi schimb adresa de e-mail si sa rog prietenii sa nu o mai treaca in "agenda”, macar pt cateva luni.... Mi-a spus sa schimb si nr-ele de tel (fix si mobil) dar n-am facut-o (la fix terminam repede convorbirea) iar la mobil explicam mai pe larg – cand aveam timp – si... castigam puncte. Dupa vreo 2 luni nu am mai primit apeluri telefonice pe tema... Intre timp a fost anulat contul respectiv...
Ceea ce am scris pare „floare la ureche”, dar tare enervant a fost... :yeah:
Va doresc nervi tari! O plangere la politie nu ar strica – dar s-ar putea ca politaii sa zambeasca a... intelegere si sa ridice din umeri... Riscul Internetului! Daca ar descoperi pers respectiva aceasta ar putea spune ca dv ati rugat-o...
In primul rand trebuie sa ceri site-ului respectiv sa stearga contul, sau cel putin sa modifice datele personale.
Pentru a face o reclamatie la politie, trebuie sa exista o infractiune si mijloace de proba care sa dovedeasca existenta ei, asa ca nu stiu daca are rost.

Daca deranjul nu este foarte mare, dupa ce site-ul iti va sterge datele, telefoanele si mailurile vor inceta.
In concluzie dumneavoastra sustineti ca aceasta nu constituie infractiune si prin urmare chiar daca ar descoperi persoana respectiva nu ar putea sa o acuze de nimic?

Multumesc pentru sfaturi, am sters contul respectiv si ultima nelamurire e daca fapta nu poate fi sanctionata in nici un fel de politie?

Alte discuții în legătură

Ce se poate face in cazul in care cineva a facut un cont pe un sait, cu datele altei persoane? darabontcsilla darabontcsilla Buna seara tuturor, ajutati-ma cine cum poate, problema e serioasa si periculoasa, pina la unpunct. Cineva , pe un site cu matrimoniale a comunicat date ... (vezi toată discuția)
Furt identitate marro marro am si eu o mare problema.de vreo luna tot ma suna cineva cu numar ascuns si nu vorbeste,uneori suna si de 20-30 de ori pe zi.pe langa asta mi s-a facut un cont ... (vezi toată discuția)
Furt identitate alina_pn alina_pn Buna ziua, vreau sa intreb cum se pedepseste un furt de identitate: copiere poza de pe un site public de socializare si folosierea acesteia la deschiderea unui ... (vezi toată discuția)