Va rog ma puteti lamuri si pe mine daca farsele pe internet intra in atentia politiei? De exemplu daca o persoana iti creaza un cont fictiv pe un site cu anunturi matrimoniale si da telefonul tau? Se poate face ceva? Este persoana responsabila sau e tratata doar ca o gluma proasta? Mentionez ca nu e caz de frauda ci doar deranj (telefoane, emailuri) etc.
De asemenea daca il actionez in instanta ce sanse de castig am?
Nu stiu cat ar fi infractiune... Sigur, s-a folosit de nr dv de telefon, de adresa de mail – dar acestea nu sunt false – in final. Da, s-ar putea afirma ca le "utilizeaza” fara drept (si ar putea fi incadrata fapta ca infractiune)... Dar nu cred ca ar incepe urmarirea penala... Faptuitorul ar putea "jura pe ce are mai sfant” ca a fost o gluma proasta – si nu "mai face”...
Eventual, puteti actiona persoana in civil, pt eventuale prejudicii (?).
La fel, nu stiu cate resurse sunt dispusi politaii sa... consume.
Una din conditiile ca fapta sa fie incadrata ca infractiune este exista unui pericol social, si dupa cum a spus si trope_doi nu prea exista asa ceva in cazul de fata. Stiu ca suna stupid, dar din pacate ca asa e ....
Mai ramane partea civila, dar acolo sunt alte reguli.
Furt identitate
marro
am si eu o mare problema.de vreo luna tot ma suna cineva cu numar ascuns si nu vorbeste,uneori suna si de 20-30 de ori pe zi.pe langa asta mi s-a facut un cont ... (vezi toată discuția)
Furt identitate
alina_pn
Buna ziua, vreau sa intreb cum se pedepseste un furt de identitate: copiere poza de pe un site public de socializare si folosierea acesteia la deschiderea unui ... (vezi toată discuția)