avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie Alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie Alimentara

M-am despartit d concubinul meu dupa o relatie d 9 ani ...suntem despartiti de cca 10 luni.Mentionez ca avem un copil de 4 ani jumate care e recunoscut de el ca, copilul lul.Copilul detine numele tatalui.De 10 luni el nu a venit cu nimic la copilul lui.Lucreaza fara carte de munca....Ce pasi trebuie sa urmez ca sa imi plateasca pensie alinentare....El a locuit in tot acest timp la mn acasa si are CI pe adresa mea.Vreau sa ii anulez si buletinul.Ce pasi trebuiesc urmati???
VA MULTUMESC ANTICIPAT...

Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 09:33, 21 Septembrie 2012
Va adresati judecatoriei de pe raza domicililul dvs cu o cerere ca prin hotararea ce o va pronunta sa se stabileasca ca domiciliul copilului sa ramana la dvs, ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata in comun de ambii parinti sau numai de dvs daca aveti motive temeinice ( si dovezi ca nu e un tata bun) si pensie de intretinere raportat la venitul minim pe economie avand in vedere ca tatal nu munceste.
Cu buletinul.. e mai greu, trebuie sa cereti evacuarea lui tot in instanta.
Va puteti adresa instantei de judecata in a carei raza teritoriala domiciliati, in vederea stabilirii pensiei de intretinere.(comperenta teritoriala a judecatoriei fiind stabilita de legiuitor in mod alternativ ).


Obligatia legala de intretinere este indeplinita in natura
sau prin remiterea unei sume de bani, stabilita intr-o cota procentuala ( in situatia asigurarii subizstentei unuia dintre copii plafonul maximal prevazut de Codul civil este de 25 % ) sau intr-o cota fixa.

Daca va raportati la exercitarea autoritatii parintesti , si , implicit , la stabilirea pensiei de intretinere, competenta este judecatoria in a carei raza teritoriala domicilieaza paratul , legiutorul neinsitutind o competenta teritoriala alternativa.

In materie de pensie de intretinere este prevazuta in mod expres posibilitatea de a opta, instranta de judecata ce va fi investita o cerere avand un asemenea obiect fiind judecatoria in a carei raza teritoriala domicilieaza reclamantul sau paratul .

Daca veti sesiza instanta de judecata in vederea exercitarii autoritatii parintesti, pentru stabilirea domiciliului copilului minor , dar si pentru a fi stabilita modalitatea in care obligatia legala de intretinere va fi adusa la indeplinire , veti clarifica , printr-un singur proces, problemele ce tin de copilul ce s-a nascut intr-o relatie de concubinaj.


In situatia in care fostul concubin nu presteaza nicio activitate remunerata, instanta de judecata se va raporta la salariul minim pe economia nationala.

Solicitati, de asemenea, evacuarea fostului concubin.



Succes.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara alinaflorentina alinaflorentina M-am despartit d concubinul meu dupa o relatie d 9 ani ...suntem despartiti de cca 10 luni.Mentionez ca avem un copil de 4 ani jumate care e recunoscut de el ... (vezi toată discuția)
Majorea pensiei alimentare aurel30 aurel30 Am fiu de 9 ani , cu tatàl copilului nu am fost càsàtorità.Am cerut pensie dupa opt ani si jumatate a copilului,sunt doua luni de ... (vezi toată discuția)
Obtinerea tutelei copilului meu iliemailat iliemailat Ieri, 04.02.2012, m-am despartit de concubina mea cu care am ub copil. Ea locuieste cu tatal ei bolnav, ea (mama copilului) este bolnava de schizofrenie si ... (vezi toată discuția)