avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecin cu multe pisici
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecin cu multe pisici

Buna ziua!
Va rog sa ma sfatuiti in legatura cu institutia careia trebuie sa ne adresam pentru ca vecinul care are 15 pisici sa scape de ele sau macar sa faca curatenie. Locuim intr-un bloc cu 4 etaje, 4 apartamente pe etaj, iar la etajul 1 vecinul detine 15 pisici. S-a facut cu ceva timp in urma reclamatie la Politie si la Sanepid. Au venit, au batut la usa vecinului, dar el nu a deschis. Politia a spus ca daca nu li se deschide usa, ei nu pot intra cu forta. Sanepidul a spus acelasi lucru, a facut un proces verbal prin care s-a specificat ca nu li s-a deschis si gata. Nu avem o problema cu pisicile in sine pentru ca nu le vedem, nu iesa din apartament. Dar mirosul.... Deschizi usa, te loveste mirosul pe casa scarii, deschizi geamul, acelasi miros. In plus, are gandaci de bucatarie.
Va rog, spuneti-mi ce se poate face, in baza carei legi sau care institutie ne poate ajuta.
Va multumim!
Cel mai recent răspuns: eraz , utilizator 07:50, 21 Septembrie 2012
AndreeaB15 a scris:


In plus, are gandaci de bucatarie.

Solicitati presedintelui de asociatie sa desfasoare demersuri pentru executarea deratizare+
dezinsectie
Pentru solutionare problema cu pisici,se impune sa sensibilizati presedintele de asociatie care in limitele de competenta si in interesul general al proprietarilor sa isi impuna autoritatea astfel incat sa determine proprietarul detinator de patrupede sa realizeze igienizarea apartamentului

Adresati-va in aceeasi zi Presedintelui asociatiei, Primariei, Directiilor de Sanatate publica si Sanitar-veterinara, precum si Garzii de mediu. La terminarea controlului solicitati actul de constatare.
In situatia nesolutionarii problemelor sesizate, adresati-va Institutiei Prefectului, cu referiri si la rezultatele actiunilor asociatiei, Primariei, DSP, DSVA si GM.
[ link extern ]
Art. 42 (1) lit. m./L. 72/2002: poluarea si/sau deteriorarea mediulului ambiant
[ link extern ]
Art. 42 (1) lit. m./L. 72/2002: poluarea si/sau deteriorarea mediulului ambiant
[ link extern ] >

In situatia mentionata de utilizator nu opereaza dispozitiile L nr 72 deoarece
Legea nr 72/2002, legea zootehniei, publicata in M. Of. Partea I nr 72/31.01.2002
Capitolul I - Dispozitii generale
Art. 1
Zootehnia este o ramura importanta a agriculturii, care implica activitatea de crestere, nutritie, ameliorare, reproductie si protectia animalelor.

Art. 2
Prezenta lege reglementeaza desfasurarea de catre crescatorii de animale a activitatilor enumerate la art. 1, pentru animalele din urmatoarele specii: taurine, bubaline, cabaline, ovine, caprine, porcine, iepuri, animale de blana, canide, feline, pasari, pesti, albine si viermi de matase.

Art. 4
In intelesul prezentei legi, crescatorii de animale sunt persoanele fizice si juridice care detin in proprietate speciile de animale prevazute la art. 2, inscrise in Registrul de evidenta agricola.
Zootehnia se refera la cresterea animalelor domestice.
Pisica este un animal de blana sau o felina?
Prin definitie, pisica (Felis Domestica) este un mamifer domestic carnivor din familia felinelor cu corpul acoperit cu blana deasa si moale.
Directia sanitar-veterinara se ocupa de animalele domestice, sau chiar salbatice (a se vedea diagnosticarea ursului capturat la Buciumeni/Dambovita). Accesul personalului specializat se efectueaza in conformitate cu [ link extern ]
15 pisici reprezinta o minicrescatorie de pisici situata la bloc.
Sesizarea concomitenta pe directii diferite si solutiile eventual diferite vor converge unui singur scop: mirosul deranjant.
Orice argument atipic poate deveni util uneori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pisici in scara blocului Miki_lfm Miki_lfm Buna ziua In scara blocului, la soacra mea, o vecina de la parter a adunat 14 pisici.......le da sa manance, sa bea, ele isi fac nevoile acolo.Mai mult, se ... (vezi toată discuția)
Maidanezi hobincu hobincu Buna ziua,am rugamintea sa ma indrumati in aceasta problema deoarece nu reusesc sa ii gasesc rezolvare.in blocul unde locuiesc vecina de sub mine detine in ... (vezi toată discuția)
Ce autoritate poate obliga o persoana sa isi sterilizeze pisica ? stefail stefail Buna ziua. Ma confrunt cu o situatie aparent haioasa dar deranjanta. In momentul de fata in gradina mea personala convietuiesc 8 pisici, toate fiind puii ... (vezi toată discuția)