avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Bursa de valori Cum se valorifica actiunile de la o societate pe ...
Discuție deschisă în Bursa de valori

Cum se valorifica actiunile de la o societate pe actiuni. Listate sau nu pe bursa.

Detin mai multe actiuni mai vechi la societati de care nu mai stiu foarte multe lucruri. Unele dintre ele probabil s-au dizolvat si din cate stiu n-am ce recupera, insa, cred ca au ramas cateva in picioare. Ce pasi ar trebui sa urmez, fie ca sunt sau nu listate la bursa. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 08:44, 24 Septembrie 2012
Pentru cele listate la bursa contactati o societate de valori mobiliare din regiunea dumneavoastra.
Pentru cele necotate incercati sa gasiti un alt actionar al aceleiasi firme care sa doreasca sa vi le cumpere. Se va face vanzarea prin notariat si apoi contractul de vanzare cumparare actiuni se inregistreaza la firma pentru a se opera in registrul actionarilor.
Mai e o categorie de firme care au fost candva pe piata reglementata dar care au fost scoase de la tranzactionare pentru ca actionarul majoritar a fost obligat sa cumpere actiunile actionarilor (foarte)minoritari. In acest caz el a oferit un pret obligatoriu de preluare pentru aceste actiuni. In acest caz contactati firma in cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare actiuni miha_mimi miha_mimi Buna ziua! Va rog daca ma puteti ajuta cu cateva sfaturi. Mama mea detinea 1000 de actiuni la o societate cunoscuta. Societatea a decis anul trecut sa faca o ... (vezi toată discuția)
Inchidere s.a. bog.dan bog.dan Buna seara, puteti sa imi spuneti cum se poate ca o societate listata pe RASDAQ sa fie transformata in societate de tip inchis ? Care sunt criteriile pentru ... (vezi toată discuția)
Actiuni pas - vanzare sca baloisibaloi sca baloisibaloi Detin un procent substantial de actiuni in asociatia pas care sunt achitate. Actionarul majoritar din societatea mama listata la bursa doreste achizitionarea ... (vezi toată discuția)