avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare amenda radar
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare amenda radar

Buna ziua,

in data de 22.09 eram pe sos. Pitesti -Slatina si am fost oprit de un echipaj de la politia rutiera pentru ca am depasit viteza legala in localitatea Cerbu-Jud. Arges.
Politistul mi-a intocmit proces verbal pe care l-am semnat si am trecut la obiectii faptul ca radarul era ascuns si nu era in zona vizibila.
Vreau sa depun contestatie pentru urmatoarele nereguli:
- Politistul nu mi-a prezentat fotografia, metrologia aparatului radar si autorizatia de radar. Mi-a spus ca le vad in instanta.
- Radarul era montat pe un Logan de culoare rosie neinscriptionat si era "ascuns" dupa un magazin in acel sat

Pentru cele scrise mai sus, ce parere aveti daca merita sau nu sa depun contestatie?

Va multumesc pentru ajutor/sfaturi.

O zi buna in continuare.
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 00:37, 25 Septembrie 2012
doar dvs cunoașteți adevărata situație, mulți din cei care sunt sancționați potrivit ANORMALULUI din relatarea dvs. depunând contestație AU CÂȘTIGAT.Așa fiind, depuneți urgent contestație, contestând modul dictatorial și abuziv al poliției rutiere.Arătați câțiva martori și ascunderea probelor de către poliție ”Mi-a spus ca le vad in instanta.” Curaj și multă baftă!
Plangerea contraventionala se depune la Judecatoria competenta din raza respectiva.

In plangere solicitati probatoriile pe care va intemeietati contestarea procesului-verbal si motivele de legalitate.

Invocati in scris detaliat absolut toate articolele de lege pe care considerati ca le-a incalcat organul de politie rutiera, si modul in care probati aceste incalcari.

In functie de aceste probatorii si aspecte legale , instanta de judecata va dispune dupa administrarea lor.
Ultima modificare: Luni, 24 Septembrie 2012
ContSters258148, utilizator
n53 a scris:

mulți din cei care sunt sancționați potrivit ANORMALULUI din relatarea dvs. depunând contestație AU CÂȘTIGAT.Așa fiind, depuneți urgent contestație, contestând modul dictatorial și abuziv al poliției rutiere.Arătați câțiva martori și ascunderea probelor de către poliție


sunt de acord cu pozitia dvs. dar nu cred ca sunt sanse contestand "modul dictatorial si abuziv al politiei". indicarea catorva "martori" :pleasantry: nu cred ca este indicata ptr ca poti avea surpriza neplacuta sa se piarda in "explicatii" si poti ajunge la marturie mincinoasa. ascunderea probelor de catre politie, iar nu cred ca "ţine". politistul are obligatia sa se prezinte si sa justifice motivul opririi conducatorului auto si nu sa prezinte probele (filme, fotografii) sau alte documente (autorizatie radar, verificare metrologica, ordin de serviciu) sau mai stiu ce.
si eu cand am fost oprit ptr vreo incalcare a regulilor de circulatie am incercat sa il conving sa imi prezinte probele ca sa nu mai pierd vremea prin instanta dar eram convins ca nu mi le va prezenta.
cat despre documentele pe care le cerem cu totii politistului (cele amintite mai sus), am mai spus-o si cu alta ocazie, este legenda urbana ca nu au toate actele in regula. la orice contestare in instanta a unui proces verbal li se pot solicita aceste documente iar daca nu le au pot fi sanctionati.
Va multumesc foarte mult pentru ajutor,

va rog, daca este posibil, sa ma ajutati cu un model de plangere contraventionala pentru motivele mele de mai sus. Este pentru prima data cand vreau sa ajung in fata instantei.

Inca o data mii de multumiri!
Către,
judecătoria . . . . . . .

Subsemnatul ………….., domiciliat în ……………..formulez și depun în termen legal (în interiorul a 15 zile de la sancțiune)

PLÂNGERE CONTRAVENTIONALÃ

împotriva procesului-verbal de contraventie nr. …….., din ……/2012, încheiat de ……….., prin care, în baza art. …, din ………., am fost sanctionat cu . . . . a carui anulare o cer.

Motivele plangerii:

În fapt, am fost sanctionat cu ……….. pentru faptul că ………… în realitate, nu sunt vinovat de săvârsirea faptei, deoarece ………… motiv pentru care cer admiterea plângerii, și anularea procesului verbal de contraventie citat.

În drept, îmi întemeiez plângerea pe dispozitiile art... . si art.... din Codul Rutier

În dovedirea motivelor enunțate înteleg să mă folosesc de proba cu acte, proba cu expertiza tehnică si proba cu urmatorii martori :
1.(numele, prenumele și domiciliul fiecăruia)
2. . . . . . .
3. . . . . . .
4. . . . . . .

Anexez în copie :
- Proces-Verbal nr...../...../2012

Data depunerii … Semnătura,

Notă: se formulează în 3 exemplare, se înregistrează toate la judecătorul de serviciu și se depun 2 ex., una o luați pt dvs formând un mic dosar cu dublura tuturor actelor/înscrisurilor ce le veți depune la dosarul cauzei.

Alte discuții în legătură

Amenda radar in localitate viteza 61 km/ora ContSters134600 ContSters134600 Tocmai am primit o amenda pt.viteza de 61 km/ora in localitate. Limita de viteza din cate stiu este de 60 km/ora. Am semnat procesul verbal insa nu mi-a dat ... (vezi toată discuția)
Suspendarea permisului de conducere pe o perioada de 90 de zile Zappo11 Zappo11 Am fost sanctionat contraventional cu amenda si complementar cu suspendarea permisului de conducere pe o perioada de 90 de zile deoarece am fost surprins de ... (vezi toată discuția)
Filmare radar neprezentata danielmedias danielmedias Am fost sancționat, pt viteza, și nu mi s a prezentat înregistrarea doar dacă fac plângere la judecătorie. Ce drepturi am, și ce pot face? (vezi toată discuția)