avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare amenda radar
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare amenda radar

Buna ziua,

in data de 22.09 eram pe sos. Pitesti -Slatina si am fost oprit de un echipaj de la politia rutiera pentru ca am depasit viteza legala in localitatea Cerbu-Jud. Arges.
Politistul mi-a intocmit proces verbal pe care l-am semnat si am trecut la obiectii faptul ca radarul era ascuns si nu era in zona vizibila.
Vreau sa depun contestatie pentru urmatoarele nereguli:
- Politistul nu mi-a prezentat fotografia, metrologia aparatului radar si autorizatia de radar. Mi-a spus ca le vad in instanta.
- Radarul era montat pe un Logan de culoare rosie neinscriptionat si era "ascuns" dupa un magazin in acel sat

Pentru cele scrise mai sus, ce parere aveti daca merita sau nu sa depun contestatie?

Va multumesc pentru ajutor/sfaturi.

O zi buna in continuare.
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 00:37, 25 Septembrie 2012
Depunetzi in termen plangerea contraventzionala si solicitazi anulare procesului verbal de contraventzie. Savarsirea contraventziei (depasirea limitei de viteza) trebuie probata in instantza de catre politzie Invocarea faptului ca radarul nu era amplasat intr-un loc vizibil nu este concludenta si nu aveti sanse de reusita.
Vă lansez câteva motive de contestare a P.V și sancționarea dvs. de către Poliția Rutieră

Propun o întrebare : cum functioneaza aparatele radar ale politiei? Ce se intampla daca sunt mai multe masini pe carosabil?
Exemplu
Daca un vehicul circula pe banda 1, iar altul circula pe banda a 2-a, putin mai in spatele primului vehicul, iar antena de emisie receptie a aparatului "Radar" este situata pe partea dreapta a sensului lor de mers, la circa 30-600 de metri se intampla urmatoarele. Raspunsul: Inregistrarea pentru cel de al doilea vehicul (cel din banda 2) se va face atunci cand reuseste sa depaseasca vehiculul din banda 1 si sa se afle "in plin" in unda sistemului (mai aproape decat vehiculul din banda 1) pentru a o putea reflecta. In alta ordine de idei: daca doua vehicule circula paralel, in aceeasi directie de mers, determinarea vitezei se face in functie, de masa celui mai mare (un camion si un autoturism, sistemul nu va vedea decat autocamionul), dar si aici constructorul a prevazut sistemul cu un mijloc de departajare, ce permite masurarea vitezei si a unei mase mai mici. Referitor la vitezele pe care le afiseaza aparatul pentru masurarea vitezei, acestea sunt cuprinse intre 20 si 250 Km/h (in stationare). Aparatul radar trebuie sa fie cu operational de cateva minute pentru a se "incalzi". Daca nu este "incalzit" va da doar rateuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda radar in localitate viteza 61 km/ora ContSters134600 ContSters134600 Tocmai am primit o amenda pt.viteza de 61 km/ora in localitate. Limita de viteza din cate stiu este de 60 km/ora. Am semnat procesul verbal insa nu mi-a dat ... (vezi toată discuția)
Suspendarea permisului de conducere pe o perioada de 90 de zile Zappo11 Zappo11 Am fost sanctionat contraventional cu amenda si complementar cu suspendarea permisului de conducere pe o perioada de 90 de zile deoarece am fost surprins de ... (vezi toată discuția)
Filmare radar neprezentata danielmedias danielmedias Am fost sancționat, pt viteza, și nu mi s a prezentat înregistrarea doar dacă fac plângere la judecătorie. Ce drepturi am, și ce pot face? (vezi toată discuția)