avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... fara apa rece
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

fara apa rece

Avem o problema legată de rău platnici. Asociaţia de proprietari a fost anunţată că datorită sumelor restante furnizorul de apă potabilă va opri furnizarea cu apă curentă până la achitarea acestora. În ce priveşte rău platnicii mi s-a spus că nu au ce să facă. Furnizorul de Apă are contract cu asociaţia de proprietari şi nu cu proprietarii, şi nici asociaţia de proprietari nu are contract cu proprietarii. Astfel nu pot obligă proprietarii să plătească. Ce putem face noi cei cu plata serviciilor la zi? Mentionez că furnizorul de apă vrea suma restantă achitată şi nu ar conta debransarea restantierilor. ªtiu că în ce priveşte utilităţile e un monopol pe regiuni dar nu ne putem proteja de astfel de situaţii?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:42, 27 Septembrie 2012
Mulţumesc mult pentru răspunsuri. În afară de a da în judecată preşedintele asociaţiei pot reclama către o instituţie această situaţie?
Pai proprietarii ar trebui sa fie primii interesati sa rezolve aceasta problema.
Ati putea incerca la primarie, la biroul de relatii cu asociatiile de proprietari si sa solicitati o ancheta la asociatia dv. despre modul cum presedintele asociatiei isi indeplineste atributiile.
doombo a scris:
Sunt locatar.

LOCATÁR, -Ã, locatari, -e, s. m. și f. Persoană care locuiește într-o casă (în calitate de chiriaș).

Daca sunteti chirias este mai usor sa rezolvati: cautati sa inchiriati alt apartament, in alt bloc, in alta asociatie.
Asociatia este formata din proprietari. Proprietarii pot fi alesi in comitetul executiv. Comitetul executiv poate actiona restantierii in judecata pentru recuperarea debitelor... Contractul dintre asociatie si fiecare proprietar exista si se numeste "acord de asociere" , are la baza statutul asociatiei, hotararile adunarii generale, deciziile comitetului si legislatia in domeniu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E normal sa ni se inchida apa? ma6num ma6num este normal ca pentru o persoana (apartament) sa fie taiata apa pe toata scara???? un singur rau platnic??? #-o (vezi toată discuția)
Debransare gaz la centrala de bloc cathy1220 cathy1220 Buna ziua, Am nevoie de sfatul dvs: Am cumparat de curand un apartament intr-un bloc nou care are centrala de bloc. De cateva zile s-a taiat gazul la ... (vezi toată discuția)
Apa oprita din cauza restantelor stefan_72 stefan_72 Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc din Popesti Leordeni in care, din 52 apartamente, 22 sunt restantieri, in conditiile in care, pe luna, intretinerea vine in ... (vezi toată discuția)