avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Imposibil sa iti incepi cariera de jurist
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Imposibil sa iti incepi cariera de jurist

Poate s-a mai discutat pe acest subiect, poate nu, dar deja sunt intr-o situatie care imi sfideaza inteligenta. Inteleg ca firmele sa isi doreasca numai profesionisti, numai experti... dar nimeni nu se gandeste ce vor face in momentul in care nu vor mai exista expertii si profesionistii de astazi. Am aproape 3 ani de cand mi-am parasit locul de munca (politia romana) din motive personale si am tot 3 ani de cand incerc sa gasesc si cel mai amarat post de jurist debutant, sa adun un pic de experienta sa reusesc sa fac ceva in viata dar este imposibil... toti se uita si trec mai departe. Intrebarea mea este defapt.
Are cineva o idee unde mai pot gasi oferte de munca, ca si jurist debutant/incepator sa pot sa invat si eu ceva (am dreptul terminat) pentru ca deja mi-a secat "fantana de resurse" cunoscuta si ca "bestjobs", "myjob", "ejobs" etc.
Va multumesc anticipat si sper sa nu deranjez pe nimeni cu acest subiect.
Cel mai recent răspuns: eraz , utilizator 22:45, 1 Octombrie 2012
Pe langa cautarea pe site-urile enumerate de d-voastra puteti sa va prezentati si la examenele pentru primire in profesii juridice (magistratura, avocatura etc) precum si la concursurile organizate de institutii publice pentru posturi de consilier juridic sau secretar primarie (putine locuri din pacate ...) .
Da, si eu sunt de parere ca decat sa pierdeti timpul ca sa va gasiti un loc de munca in calitate de consilier juridic mai bine intrati in barou.

In afara de faptul ca foarte rar se plateste bine pentru a intra pe cativa lei v-ar cam trebui relatii.
In general au litigii de 2 bani si daca este ceva foarte complicat si cu miza mare tot la avocati apeleaza.

Orientati-va spre barou ca sa nu mai pierdeti timpul in mod inutil.
O idee despre cum se invata pentru admiterea in magistratura (sugestia colegului zerognost mi se pare excelenta) va puteti face urmarind subiectele din subforumul nostru Magistrati si admitere in magistratura:
www.avocatnet.ro/content/for...
Este foarte greu dar nu imposibil iar reusita v-ar schimba viata. Un scop bine determinat cred ca v-ar face sa va descoperiti resurse pe care nu stiti ca le aveti.

Pe site-ul INM aveti detalii legate de concurs:
[ link extern ] /
Eu cred ca daca ar fi vrut sa fie magistrat ar fi invatat deja.
Conditiile din avocatura referitoare la cazier sunt la fel ca si la consilieri juridici.

In magistratura se respinge dosarul si daca are o amenda administrativa.
Adica nu mai poate da examenul...

A fost politist - mai probabil sa fi lucrat la cazierele altora decat la al dumnealui :)

Admiterea pare la fel de grea in ambele profesii, diferenta fiind in ce te asteapta dupa ce ai reusit. In avocatura se spune ca nu e suficient sa fii admis ca sa traiesti bine dupa aceea, pot interveni factori care nu tin de valoarea omului - dumneavoastra stiti mai bine, nu as vrea sa port discutia pe un teren care nu mi-e familiar; impresia asta mi-am format-o citind unele discutii de pe forum.

Alte discuții în legătură

Inscriere in barou ca avocat defintiv in urma promovarii examenului de admitere din noiembrie 2010 Allegra Allegra Am promovat examenul de admitere in avocatura organizat in luna noiembrie 2010 pentru cei care s-au definitivat in alte profesii. Am inteles ca acum trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Despre avocati maria20 maria20 Buna!Sunt studenta la drept. As dorit sa-mi spuneti care sunt pasii pentru a ajunge magistrat.Ce trebuie sa mai fac pe langa perioada de stagiatura de 2 ani , ... (vezi toată discuția)
Calea catre procuror. PBogdan PBogdan Pentru prima oara imi cer scuze ca am deschis acest topic la categoria \"Avocati si admitere in avocatura\" dar nu am gasit alta categorie unde sa ... (vezi toată discuția)