avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Imposibil sa iti incepi cariera de jurist
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Imposibil sa iti incepi cariera de jurist

Poate s-a mai discutat pe acest subiect, poate nu, dar deja sunt intr-o situatie care imi sfideaza inteligenta. Inteleg ca firmele sa isi doreasca numai profesionisti, numai experti... dar nimeni nu se gandeste ce vor face in momentul in care nu vor mai exista expertii si profesionistii de astazi. Am aproape 3 ani de cand mi-am parasit locul de munca (politia romana) din motive personale si am tot 3 ani de cand incerc sa gasesc si cel mai amarat post de jurist debutant, sa adun un pic de experienta sa reusesc sa fac ceva in viata dar este imposibil... toti se uita si trec mai departe. Intrebarea mea este defapt.
Are cineva o idee unde mai pot gasi oferte de munca, ca si jurist debutant/incepator sa pot sa invat si eu ceva (am dreptul terminat) pentru ca deja mi-a secat "fantana de resurse" cunoscuta si ca "bestjobs", "myjob", "ejobs" etc.
Va multumesc anticipat si sper sa nu deranjez pe nimeni cu acest subiect.
Cel mai recent răspuns: eraz , utilizator 22:45, 1 Octombrie 2012
Aveti dreptate cu politica managementului resurselor umane promovata si aplicata de firmele autohtone. O mare companie aeriana a selectionat in cursul anului trecut cinci persoane dintr-un total de trei mii, cu sau fara studii superioare si a efectuat gratuit pregatirea specifica insotitorului de bord. Una dintre persoane era licentiata in drept.
Nici un motiv nu va impiedica sa deveniti consilier juridic la structura sindicala locala a sistemului din care proveniti.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Septembrie 2012
eraz, utilizator
De[inde de motivul pentru care a plecat pentru ca in caz de amenda administrativa nu poate deveni judecator.

Daca nu are nicio amenda administrativa poate deveni si magistrat dar daca a plecat din politie pentru ca asa a vrut...ca sa iasa din sistem nu cred ca ar vrea sa se intoarca in sistem...

Desi, nu am citit discutiile de pe forum este logic ca nu ar vrea...
Nu, nu am nici cazier, nici amenda, drept urmare nu ma impiedica nimic sa urmaresc si aceasta cale, problema este ca toate persoanele cu care am discutat despre asta au evidentiat faptul ca nu este numai greu de intrat ci si faptul ca mafia admiterii tinde spre cer.
Probabil nu au fost intre cei admisi ori si-au format parerile dupa ale unora care au picat examenul :)
Daca aveti incredere in forta si capacitatile dvs.+ cititi macar finalul acelui topic al carui link vi l-am pus s-ar putea sa va schimbati impresia.
Intr-o situatie reala, candidatii fara cazier, ne/amendati, chiar si in conditiile perceperii "existentei mafiei" de catre fiecare, au trecut de proba initiala de departajare de baza intr-un procent de 20%. Ulterior, chiar si cei declarati "admis" si fara experienta specifica, nu au facut fata fisei postului decat cu eforturi proprii si intelegere din partea angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere in barou ca avocat defintiv in urma promovarii examenului de admitere din noiembrie 2010 Allegra Allegra Am promovat examenul de admitere in avocatura organizat in luna noiembrie 2010 pentru cei care s-au definitivat in alte profesii. Am inteles ca acum trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Despre avocati maria20 maria20 Buna!Sunt studenta la drept. As dorit sa-mi spuneti care sunt pasii pentru a ajunge magistrat.Ce trebuie sa mai fac pe langa perioada de stagiatura de 2 ani , ... (vezi toată discuția)
Calea catre procuror. PBogdan PBogdan Pentru prima oara imi cer scuze ca am deschis acest topic la categoria \"Avocati si admitere in avocatura\" dar nu am gasit alta categorie unde sa ... (vezi toată discuția)