avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Obligativitate emitere bon fiscal
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Obligativitate emitere bon fiscal

Buna ziua,

Detin o firma care are ca activitate principala: 4540 - Comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor.

In cazul unei vanzari a unui ATV catre o persoana fizica este obligatorie detinerea unei case de marcat si emiterea unui bon fiscal sau este suficienta emiterea unei facturi insotite de chitanta?

Mentionez ca nu exista in momentul de fata o locatie de desfacere cu amanuntul pentru piese, motociclete sau ATV-uri. SRL-ul este deschis nou si momentan vanzarea ATV-urilor se face ocazional.

Multumesc anticipat pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 22:29, 23 Martie 2013
@itanasa

Daca pe bonul fiscal este facuta mentiunea "card", acesta trebuie inmanat clientului odata cu factura si chitanta emisa de POS.
Eliberarea bonului fiscal (taxarea in casa de marcat) este obligatorie in cazul platii prin POS la emiterea facturii?
Clientul poate introduce in contabilitate ca documente justificative numai factura si chitanta de la POS?
Da, v-am raspuns mai sus. Clientul are nevoie de bon fiscal, pe langa chitanta POS si factura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata card emitere bon fiscal? LazarAlinaMihaela LazarAlinaMihaela Buna ziua, am un coafor si am avut o \\\\\\"mica problema\\\\\\" cu un client. Practic domnul a achitat cu cardul acum o saptamana plata unor servicii care ... (vezi toată discuția)
4791 comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet justfor justfor Buna ziua, avem un magazin online si in mare parte livram produsele prin intermediul unui curierat. In acest caz, stiu ca nu avem nevoie de casa de marcat pt ... (vezi toată discuția)
Factura fara chitanta mariana1955 mariana1955 Sunt firma si cumpar produse consumabile in firma pe baza de factura iar pe factura emisa de magazin este mentiunea \" factura circula fara chitanta de ... (vezi toată discuția)