avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Santaj pe fata facut de administratorul de bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Santaj pe fata facut de administratorul de bloc

Va prezint situatia mizerabila in care m-am trezit astazi cand am fost sa platesc intretinerea spatiului pe care l-am inchiriat pentru firma mea.
Spatiul are 50metri (2 camere, una la strada una in interior), parter, intrare separata, gaze separat, curent separat, contoarul in scara, intr-un fel de camara a scarii, caloriferele le-am scos iar in tevi am pus dopuri. Am pus eu apometre pentru a stii consumul de apa.

Consumul meu pe luna august a fost 0, administratorul a considerat ca eu trebuie sa platesc 200mc pentru ca voi face patiserie. Luna septembrie, am consumat sub 6mc, administratorul a pus tot 200mc pentru ca firma mea are profil de covrigarie si normal, ma supun unor reglementari pe care le are el si ma incadrez la un consum de 250mc si ca imi face un mare serviciu cu doar 200mc apa rece si 40mc apa calda (apometrul a inregistrat sub 1 mc, nu am dusuri doar o chiuveta de spalat pe maini, cu teava de apa calda)
Am contract separat de gunoi, femeia de serviciu nu mi-a maturat mie niciodata in fata patiseriei, lift, acces in bloc nu am.
I-am spus toate aceste lucruri si a spus ca daca nu platesc suma de aproximativ 1000 lei pentru septembrie, imi taie apa. Am spus bine, este mai ieftin daca ma spal pe maini cu apa plata de la magazin. El a continuat, atunci tai si curentul, eu am contoar separat dar se afla in bloc.
Ce pargii legale am sa ma apar de aceasta taxa de protectie a firului meu electric? Nu il opreste nimic sa ceara 2000 lei in octombrie, a spus ca imi va calcula si cota de caldura pentru 2 camere desi eu nu am calorifere. Intretinerea celor cu 2 persoane si 2 camere este undeva la 200 lei in acest bloc. Daca plec pierd foarte multi bani, daca raman sar la castana.
Daca cer acte imi taie curentul, are 80 ani si e stapanul blocului de peste 40 de ani.
Sunt complet separat de bloc exceptand apa, canalizarea si faptul ca sunt sub umbrela asociatiei. Ma simt santajat.
Ce pot face legal?
Ultima modificare: Luni, 1 Octombrie 2012
terteliu, utilizator
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 17:03, 20 Ianuarie 2014
Pai aveti o singura cale respectiv calea legala si aveti toate motivele sa o faceti .

Mergeti la politie si depuneti o plangere impotriva administratorului sau a asociatiei acuzatiile ar putea fi diverse si destul de grave cum ar fi :Santaj,abuz in serviciu si fals in acte .

In fata organelor ar trebui sa arate toate actele pe are le are .

Dumneavoastra duceti consumul sau vine el sa il citeasca ?





Cu scuzele de rigoare,dar reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele asociatiei
Administratorul de imobil este simplu angajat al asociatiei cu limita de competenta de executie dispozitii ale adunarii generale,ale presedintelui si comitetului executiv ,fara puterea de decizie asupra cuantumului sumelor impuse si percepute
In situatia in care detineti apometre individuale,impunerea de valori suplimentare indexului ,constituie abuz
Avand in vedere venerabila varsta a administratorului,interesati-va daca presteaza responsabilitatea si calitatea in baza vreunui a t e s t a t
Pentru sumele impuse administratorul de imobil a eliberat chitanta justificativa?
Sesizati oficial presedintele asociatiei de proprietari
Daca intampinati refus sau dezinteres sesizati oficial serviciul specializat din primarie
Am primit chitanta pentru banii pe care i-am dat. Presedintele blocului era langa el, are aceeasi varsta venerabila, nu a zis nimic. El poate sa imi scoata siguranta, camera unde am contoarul este la intrarea in scara, are cheie administratia, mie nu mi-a dat. Apometrele mele nu sunt omologate de cineva anume, sunt apometre cumparate din piata. Trebuie cred cumva sa le omologhez, sa le sigilez probabil, si dupa o luna cand iar platesc apa respectiva si cheltuielile sa cer toate actele, impreuna cu o autoritate in domeniu care sa verifice apa cui o platesc eu. Nimeni in bloc nu are instrumente de masura a apei sau pe calorifere.
El mi-a promis ca daca nu platesc, a doua zi m-a lasat fara utilitati. Am martor, cred ca voi cumpara si o camera ca sa il inregistrez. Am platit intretinerea 366 lei luna august, desi nu am folosit nimic, doar am sters praful si am asteptat gazele. Miercuri urmeaza inca o intalnire in care eu sa confirm ca voi plati suma de 1000 lei pe septembrie, iar in octombrie a spus ca va fii mai mare.

care este serviciul autorizat din primarie, cum pot verifica daca are atestat?

Adresa este Nicolae Balcescu nr 36, bloc 36, zona Scala.


Consumul l-a pus el din burta, dupa un xerox pe care il are el, nu stiu ce lege.
Nu il intereseaza ca eu am apometru. A zis ca ma asculta din politete dar ca nu ma ia inseama, aia e suma.
Ultima modificare: Marți, 2 Octombrie 2012
Adriantot, moderator
Aparatele de contorizat consum individual daca sunt achizitionate legal,solicitati montarea de catre personal autorizat care sa emita declaratie de conformitate cu perioada de valabilitate,de regula 5 ani,dovada pe care o depuneti in copie la asociatie
Serviciul de indrumare si sprijinire asociatii de proprietari care se ocupa de calificarea profesionala,examinarea si emiterea atestatului profesional
Nu va hazardati sa va asumati responsabilitatea achitarii de sume pentru valori utilitati pe care in fapt nu le inregistrati
Aveti perfecta dreptate,va confruntati cu o situatie de abuz evident din partea presedintelui si administratorului ,motiv pentru care se impune sa desfasurati demersuri la nivelul autoritatilor competente,inclusiv la politie si parchet
Ultima modificare: Marți, 2 Octombrie 2012
ynocentta, utilizator
In cazul acestor consumuri suplimentare cu care va "gratuleaza" administratorul, ar trebui sa aveti incheiata o conventie civila cu asociatia in care sa se spuna clar ce sume sau ce procente din facturi conveniti impreuna sa achitati dv., ca patron de firma. Daca ceilalti proprietari nu sunt contorizati, atunci apometrele dv. nu pot fi luate in calcul, poate doar orientativ. In acest caz in aceeasi conventie trebuie sa se convina asupra numarului de persoane pe care conveniti impreuna sa le aveti pe lista de cheltuieli. De regula se pune numarul de persoane care lucreaza in acel loc.

Pentru faptul ca va santajeaza cu intreruperea curentului intr-un spatiu privat, trebuie sa aveti probe. Puteti da in judecata asociatia pentru refuzul de a face aceasta conventie si pentru punerea pe lista de intretinere abuziv a unor consumuri suplimentare numai pe considerentul ca aveti profit.

Puteti merge la primarie la Biroul de relatii cu asociatiile de proprietari, pentru inceput, pentru a reclama aceasta situatie, dar eu cred ca nu veti rezolva mare lucru....

Mentalitatea acestor venerabili administratori este sa scada cheltuielile celorlalti proprietari
la fel de venerabili, intre care sunt si ei locatari ai condominiului, ca sa fie alesi in continuare pe niste functii de unde isi mai castiga niste venituri suplimentare.
Dv. sunteti pentru ei "o pleasca" care, folosita "cum trebuie". le justifica ratiunea de a exista.

Inca o data: fara aceasta conventie scrisa, consumurile suplimentare puse pe lista de intretinere sunt ilegale si, deci, abuzive.
Santajul dovedit este infractiune.
Cu asemenea indivizi care au ramas blocati intr-o mentalitate comunista conform careia orice covrigarie particulara este esenta capitalismului aducator a tuturor nenorocirilor lor individuale si, in consecinta cu care ei se vor lupta cu toate fortele si mijloacele, ... cu asemenea indivizi trebuie sa procedati dur. Ei nu vor intelege de vorba buna, va asigur. Sunt niste neadaptati si, in fond, niste meschini profitori ai capitalismului feroce reprezentat de oricine obtine un profit din care vor si ei o "felie" fara a avea nicio contributie la producerea lui.

Alte discuții în legătură

Plata intretinere in bloc social Iris1 Iris1 Am în folosință un apartament din 1 februarie 2017 într-un bloc de locuințe sociale aparținând primăriei Iași. Fiind necesare lucrări de repatații ... (vezi toată discuția)
Are dreptul asociatia de locatari sa ma taxeze pt un consum foarte mare de apa si sa nu regularizeze din urma atunci cand aduc citirea?! Andralore Andralore Buna ziua. Are dreptul asociatia de locatari (inca nu e asociatie de proprietari cf noii legi) sa refuze sa regularizeze consumul foarte mare taxat pe lunile ... (vezi toată discuția)
Numar de persoane trecute la intretinere - punct de lucru bats bats Am un pct de lucru la parterul unui imobil Care este nr de persoane pe care trebuie sa-l inregistrez la asociatie avand in vedere ca toti angajatii mei sunt ... (vezi toată discuția)