avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1789 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Cultură generală Intrebari de cultura generala
Discuție deschisă în Cultură generală

Intrebari de cultura generala

dak azi sunt 0 grade si ieri a fost de 2 ori mai frig, cate grade au fost ieri?
Buna intrebare! Raspunsul plauzibil si cel pe care il indragesc este dat de trope_doi, chiar daca nu el este autorul...
Trei indivizi discuta in contradictoriu, fiecare din ei sustinand ca este cel mai destept dintre cei trei. Apare un al patru-lea care le propune sa rezolve problema onorabil, printr-un concurs. Le arata cinci caciuli din care trei sunt albe si doua sunt negre si le spune ca dupa ce vor inchide ochii o sa puna pe capul fiecaruia cate o caciula iar doua caciuli vor fi puse intr-un sac aflat la indemana. Dupa ce vor deschide ochii fiecare va trebui sa spuna ce culoare are caciula de pe capul sau. Zis si facut. Se pune pe capul fiecaruia cate o caciula alba iar in sac se pun cele doua caciuli negre. Cei trei deschid ochii si se privesc unii pe altii insa la un moment dat unul din ei spune: Caciula mea este alba !
Toata chestiunea este sa reproduceti rationamentul in urma caruia a aflat ca are pe cap o caciula alba.

Din eroare "Caciula mea este alba!" aparuse initial ca intrebare :sorry:
Ultima modificare: Marți, 7 Iulie 2009
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Mi-aminteste de filmul cu Pacala care-si pieptana parul uitadu-se in ochii vacii ca in oglinda .
E corect ?
Ceilalti doi aveau caciuli negre pe cap? :D

Oups, am citit in viteza. Ma mai gandesc si editez.
Ultima modificare: Marți, 7 Iulie 2009
Gabriela Mihai, Avocat
adriantot a scris:

Mi-aminteste de filmul cu Pacala care-si pieptana parul uitadu-se in ochii vacii ca in oglinda .
E corect ?

Nu! E vorba de un rationament logic destul de interesant (si cu unele aplicatii si mai interesante in practica ) nu de o smecherie.

Alte discuții în legătură

Rezolutiune/reziliere ContSters323967 ContSters323967 avocatul ma poate executa pentru restul de onorariu in situatia in care am denuntat unilateral contractul de asistenta insa avand clauza de renuntare la ... (vezi toată discuția)
Perle, nestemate, bijuterii, francutii ... de-ale copiilor nostri ContSters126200 ContSters126200 Daca recunosc ca am cam furat titlul beneficiez de reducerea pedepsei? :vishenka: Sunt sigura ca toti aceia dintre noi care avem copii am avut ocazia sa ne ... (vezi toată discuția)
Vizitare minor dorel13 dorel13 Exista o hotarare judecatoreasca prin care autoritatea parinteasca asupra unui minor va fi exercitata in comun de catre parinti. Domiciliul copilului s-a ... (vezi toată discuția)