avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Restituire garantie in urma participarii la o licitatie
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Restituire garantie in urma participarii la o licitatie

Buna ziua,

Ma poate ajuta cineva cu urmatorul aspect - daca la o licitatie o societate nu a fost declarata castigatoare - dar a depus si o garantie considerabila - cum se procedeaza pentru restituirea cautiunii...cum se solicita inapoi, adica cum se solicita deblocarea ei - exista vreun formular special - in lege este mentionat acest aspect?
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: ibitza78 , utilizator 14:39, 21 Martie 2013
vezi art. 88, alin. 4 din HG 925/2006, actualizata.
Se poate retrage, conform articolului mentionat de colega ibitza 78
Ce se intampla cu garantia de participare depusa daca procedura de achizitie publica se anuleaza, conform art.209 litera c si art.209 alin.4 litera b din OUG 34/2006, respectiv "pe parcursul analizei, evaluarii si/sau finalizarii procedurii de atribuire se constata erori sau omisiuni, iar autoritatea contractanta se afla în imposibilitatea de a adopta masuri corective fara ca acestea sa conduca la încalcarea principiilor prevazute la art. 2 alin. (2) lit. a) -
vezi art. 88 din HG 925/2006

"(3) În cazul în care autoritatea contractantã se aflã, conform prevederilor art. 209 din ordonanţa de urgenţã, în situaţia de a anula procedura de atribuire, garanţia de participare se restituie dupã data expirãrii termenului de depunere a unei contestaţii cu privire la aceastã decizie, dar nu mai târziu de 3 zile lucrãtoare de la aceastã datã."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantia de participare sovid sovid Buna ziua, In cazul in care o societate nu castiga o licitatie garantia de participare o recupereaza? (banuiesc ca atunci cand o castiga nu se recupereaza) ... (vezi toată discuția)
Prelungire valabilitate oferta cateldestept cateldestept In cazul unei licitatii mi se cere prelungirea valabilitatii ofertei si garantiei de participare (peste cele 90 zile). 1.Sunt obligata la aceasta? 2.Pot sa ... (vezi toată discuția)
Incheiere contract de achizitie alexandruh alexandruh Ofertantul declarat castigator, singurul participant la procedura, nu s-a prezentat la data si la ora stabilita in vedera incheierii contractului de ... (vezi toată discuția)