avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1276 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Declaratie notar Italia
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Declaratie notar Italia

Declaratia de primire in spatiu a unei persoane de cetatenie romana, poate fi data in fata unui notar public din Italia, fara a fi necesara indeplinirea obligativitatii de apostilare? Este aceasta declaratie valabila la serviciul de evidenta a persoanelor pentru schimbarea buletinului? Trebuie sa depun si originalul sau este suficient doar traducerea legalizata a declaratiei?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 22:52, 5 Octombrie 2012
D.le Joha veti fi surprins, dar sunt in totalitate de acord cu dvs. Problema mea este ca tocmai sefii mei nu sunt de acord cu acest punct de vedere. Mai ales ca in situatia actelor folosite in domeniul starii civile este obligatorie aceasta apostila. Si atunci pentru ce nu ar fi necesare si in domeniul evidentei persoanelor, mi-am zis. Este adevarat in lege nu scrie dar aceeasi pozitie de expunere am avut-o si eu, insa fara succes. Sunt in dilema, sa refuz declaratia sau nu? Pentru ca cetateanul nostru, stapanul nostru. =D>
Daca sefii dvs ar fi juristi....poate ar intelege.....
:D Unii dintre ei chiar sunt juristi.
Deci...ramane cum au stabilit dumnealor.:(
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Octombrie 2012
Ares-3, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apostila de la haga dumibog dumibog In cazul in care printr-o declaratie notarila generala se cesioneaza o parte din drepturile procesuale potentiale catre o persoana de alta cetatenie dintr-o ... (vezi toată discuția)
Procura pt dezbaterea mostenirii - consulat sau apostila? NickN70 NickN70 O procura pentru dezbaterea mostenirii si eliberarea certificatului de mostenitor, realizata in strainatate, trebuie NEAPARAT sa fie facuta la un Consulat al ... (vezi toată discuția)
Act notarial intocmit in strainatate (procura reprezentare succesiune si incasare despagubiri) DanGheorghe DanGheorghe Bunàziua , as avea o intebare , Am avut nevoie de o imputernicire fàcutà mamei mele ca sà mà reprezinte in un caz de succesiune si incasare ... (vezi toată discuția)