avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 42 zile obligatorii de postnatal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

42 zile obligatorii de postnatal

Va rog sa ma lamuriti si pe mine.Sotia mea vrea sa isi ia concediu prenatal retroactiv incepand cu 7 ianuarie 2009. Vrea sa-si ia cele 84 zile de prenatal dau stie ce se intampla daca cumva nasterea nu are loc in aceste zile si depaseste cele 84 de zile si intra in cele 42 de zile obligatorii de postnatal. Se poate ca pentru acoperirea celor 42 de zile sa ia concediu fara plata sau concediu cu un alt cod diagnostic decat cel de maternitate? Se poate sa nu primeasca CIC din cauza ca nu intruneste cele 42 de zile obligatorii de postnatal?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: pepe5 , utilizator 13:55, 23 Iunie 2009
Si dupa aceasta periada fara plata de 7 zile poate intra fara probleme in CIC, adica nu pierde dreptul de a intra in CIC? Fiind o perioada fara plata angajatorul poate desface contractul de munca? De scaceea ma interesa daca se poate lua un alt medical pe perioada celor 7 zile (un alt diagnostic decat cel de maternitate) sau eventual daca prenatalul poate fi intrerupt pentru 7 zile cu un alt tip de concediu medical.

Va multumesc.
E de preferat sa ia concediu medical inainte de prenatal , pentru ca sunt obligatorii cele 42 de zile de dupa nastere .
Nu stiu ce medic poate da prenatal inainte de vreme , el trebuie sa stie ca nu se poate ca dupa nastere sa nu ramana macar 42 de zile . Daca a intrat deja in concediu prenatal si nu mai poate lua concediu medical , atunci aveti grija si solicitati un concediu fara plata pana la implinirea a celor 42 de zile , motivand ca nu au iesit calculele asa cum trebuiau .
Nu poate sa ia un altfel de concediu medical , nici barem pentru ingrijire copil .
Vorbiti cu o siguranta despre cele 7 zile ca despre ceva extrem de bine planificat. Nasterea unui copil nu poate fi planificata cu asa mare exactitate. Concediul prenatal se acorda incapand cu luna a 8a de sarcina pana atunci poate solicita un concediu de resc maternal, alt concediu medical.
Pentru acordarea CIC este necesar sa aiba venituri impozabile in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului.
Concediul prenatal de poate acorda incepand cu luna a 7-a , dar se practica luarea de concedii medicale din cauza sarcinii tocmai pentru a se preantampina astfel de probleme .
Situatia e destul de dificila pentru ca user-ul s-a exprimat ca se doreste un concediu prenatal retroactiv de la data de 7 ianuarie . Un alt concediul medical retroactiv nu se poate da , decat cel prenatal (daca se indeplinesc conditiile legale )
:offtopic:
Nu nu mai prenatalul se poate acorda retroactiv. De exemplu concediul medical pentru boala obisnuita in cazul internarii se acorda la externare sau in finalul lunii daca intrenarea se intinde pe mai multe de 1 luna............
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Ianuarie 2009
adelaida_07, utilizator

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal tundecsaba tundecsaba Cand se poate ia concediul prenatal? (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si postnatal dragosgad dragosgad ma lamureste si pe mine cineva care este treaba cu concediul prenatal si postnatal. de la cite saptamini sse da sau ? sau care este treaba cu concediu medical ... (vezi toată discuția)
Care este numarul maxim de zile de concediu de lauzie care se poate acorda in cazul copilului nascut mort DanutzzaR DanutzzaR Buna ziua. Am o nelamurire in ceea ce priveste numarul de zile de concediu de sarcina si lauzie de care am dreptul in cazul in care am nascut un copil mort la ... (vezi toată discuția)