Buna ziua!
Am fost angajata unei societati, am intrat in concediu de crestere a copilului, (data nasterii a copilului: 26. ianuarie 2011) cel de-al doilea copil urmeaza sa nasca in sfarsitul lui noiembrie 2012.
Intre timp societatea a carei angajata am fost a intrat in insolventa si cu data de 20.02.2012 am primit decizia de concediere in care se specifica ca desfiintarea postului este determinat de intrarea societatii in procedura falimentului si ca nu exista posibilitatea ca, la reluarea activitatii, sa mi se ofere un alt post vacant in cadrul societatii..
Intrebarea mea este daca pot sa incasez indemnizatia de crestere si pentru al doilea copil si/sau suma suplimentara de 600 de lei si daca da, ce trebuie sa fac pentru asta (ma refer la acte,documentatie,]? Multumesc!
1. Nu e nici o problema daca angajatorul este in faliment si ati fost concediata, veti primi in continuare indemnizatia pentru CCC.
2. Ar fi bine sa va inregistrati la Agentia de Somaj pentru a putea beneficia de indemnizatie de somaj dupa ce se vor termina concediile pentru crestere copil.
3. - Deoarece al doilea copil se va naste inainte de a se termina CCC1 dvs. veti intra in CCC2 in ziua urmatoare aceleia in care primul copil va implini 2 ani.
- Pana atunci veti primi in plus 600 lei pe luna.
- Dupa ce se va naste al doilea copil mergeti la Primarie, unde ati depus actele pentru CCC1, cu certificatul de nastere a celui de al doilea copil si solicitati cei 600 lei.
- Inainte cu cateva zile de a se termina CCC1 mergeti la primarie, cu o copie dupa decizia de concediere, si completati cererea pentru CCC2 (fara alte documete).
4. Indemnizatia pentru CCC2 va fi aceeasi ca la CCC1 dar:
- nu ami mult de 3400 lei daca optati pentru varianta pana la varsta de 1 an a copilului;
- nu ami mult de 1200 lei daca optati pentru varianta pana la varsta de 2 ani a copilului.