avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sindicat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sindicat

Este corect sa ne retina 0,66% din salariul de incadrare ,contributie care sa formeze un fond pt sindicatul Sanitas?
EU FACAND PARTE DIN ALT SINDICAT !Cotizez deja ...
Dar pentru cei care nu au aderat la nici un sindicat?Nu cotizeza nicaieri .

PS. Se invoca CCM la nivel de unitati sanitare aflate sub coordonarea DIRECTIEI DE SANATATE PUBLICA MM.( aprobat de Ministerul Muncii )

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: nelapop , utilizator 13:56, 10 Octombrie 2012
MInisterul Muncii nu aproba niciun CCM .. CCM la nivel de ramura /grup unitati se inregistreaza la Ministerul Muncii.

Potrivit art.9 alin.2 din CCM invocat de dvs , in contractele colective de muncã încheiate la nivel de unitate de cãtre sindicate în numele salariaţilor, pãrţile contractante vor conveni, printr-o clauzã expresã, ca salariaţii asupra cãrora se întind efectele contractului colectiv de muncã negociat, alţii decât membrii de sindicat, sã plãteascã o contribuţie pentru desfãşurarea negocierilor colective, care sã nu fie mai micã de 0,6% din salariu, dar care sã nu depãşeascã valoarea contribuţiei sindicale. Aceastã contribuţie urmeazã a forma un fond separat utilizat pentru pregãtirea şi desfãşurarea negocierilor colective, dialogului social, precum şi în alte scopuri stabilite prin acordul pãrţilor. Modul de administrare a fondului colectat se va stabili prin negociere între angajator şi organizaţiile sindicale afiliate organizaţiilor semnatare ale prezentului contract colectiv de muncã.
Daca unitatea noastra este in subordinea Ministerului Sanatatii ?
Noul CCM invocat ,este inregistrat la Ministerul Muncii ,dar este semnat la nivel de grup de unitati sanitare spitalicesti aflate in coordonarea DIRECTIEI DE SANATATE PUBLICA JUDETEANA!
Despre ce D.S.P. este vorba?
Maramures
O prevedere asemanatoare exista in CCM la nivel de grup de unitati sanitare subordonate DSP Maramures pentru anii 2012-2013 la art.9 alin.2 , si anume :

(2) Părţile contractante convin ca salariaţii asupra cărora se întind efectele prezentului contract colectiv de muncă negociat, alţii decât membrii sindicatului SANITAS, să plătească o contribuţie pentru desfăşurarea negocierilor colective, în cuantum de 0,6% din salariul de încadrare. Această contribuţie urmează a forma un fond separat utilizat pentru pregătirea şi desfăşurarea negocierilor colective, dialogului social precum şi în alte scopuri stabilite prin acordul părţilor. Modul de adininistrare a fondului colectat este cel stabilit la nivelul fiecărei unităţi prin contractele colective anterioare ori înţelegeri viitoare subsecvente prezentului contract.

Alte discuții în legătură

Cotizatie sindicat ContSters23466 ContSters23466 Nu sunt membra de sindicat, dar sindicatul sanitas invoca plata unei contributii de 0,7 % din salariu motivand ca aceasta contributie urmeaza a forma un fond ... (vezi toată discuția)
Aplicarea unui contract colectiv de munca dorianhodisan dorianhodisan La nivel de unitate s-a incheiat un contract colectiv de munca la care sunt parti: unitatea angajatoare, sindicatul SANITAS si - conform contractului ... (vezi toată discuția)
Nemembrii de sindicat platesc fond negociere laura1964 laura1964 Buna ziua . Va rog sa-mi spuneti daca este legal ca unitatea sa opreasca fond de negociere nemembrilor de sindicat si daca este legal conform carei legi. (vezi toată discuția)