avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca

buna ziua .
.
angajarea s-a facut in 27 09 2012 , dar am semnat contractul de munca in data de 28 09 2012.
am cerut un exemplar din c.i.m.pentru al putea duce la ajofm gherla pt ca eu beneficiam de somaj in perioada angajarii.
am primit exemplarul din c.i.m. in data de 02 10 2012
am mers la ajofm cu c.i.m. si am primit penalizari de 50 lei, pt ca nu am dus contractul in 24 ore de la angajare.
da cum sa il duc daca eu l-am primit in 2 octombrie si chiar am insistat sa primesc contractul sa il pot duce la ajofm, stiind ca se ajunge la aceste penalizari in perioada somajului
cine trebuie sa plateasca penalizarile eu sau firma care ma angajat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:20, 9 Octombrie 2012
multumesc pentru raspunsuri
am dus decizia in care se specifica ca trebuie platit 50 lei , dar angajatorul mi-a spus ca atata timp cat nu e pe numele firmei eu trebuie s-o platesc. multumesc
Acum depinde cat de mult va doriti acel job, pentru ca, asa cum ati spus si dvs. "angajarea s-a facut in 27 09 2012 , dar am semnat contractul de munca in data de 28 09 2012.".

Puteti sa reclamati angajatorul la ITM pentru nerespectarea prevederilor Codului muncii:

Art. 16. (3) Angajatorul este obligat ca, anterior inceperii activitatii, sa inmaneze salariatului un exemplar din contractul individual de munca.

Asta nu va absolva de la plata amenzii insa...
Pentru a va recupera amenda va trebui sa dati in judecata pe angajator ... obligatia de a inmana un exemplar de pe c.i.m. ii incumba angajatorului si nu salariatului .. rpin urmare, nu acesta trebuia sa plateasca amenda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare blareanabel blareanabel Buna ziua! Am o prietena care este in somaj,de cateva zile a fost la un interviu pt un loc de munca, angajatorul a trimis-o la AJOFM sa anunte ca si-a gasit ... (vezi toată discuția)
Angajare somer carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! Ce tip de adeverinta se elibereaza atunci cand angajezi un somer ? Spune ca trebuie sa se prezinte la of. de somaj ( cu acea adev. ) sa anunte ... (vezi toată discuția)
Mai primesc indemnizatia de somaj daca m-am angajat cu program de 2 ore/zi? kathyalu kathyalu Buna ziua! Sunt in somaj si astazi am incheiat un contract de munca pe per. nedeterminata pt un program de 2 ore/zi, salariu brut 175 lei.Nu stiu daca trebuie ... (vezi toată discuția)